SiolNET. Novice Slovenija
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poskus umora na območju Poljčan

0,54

termometer

Policija
Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja. Foto: STA

V nedeljo, 16. 1. 2022, v večernih urah so bili policisti obveščeni o poskusu umora na območju Poljčan. Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica, ki so pri izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je 24-letnega domačina napadel neznan moški in ga večkrat zabodel.

O dejanju sta bili obveščeni dežurna državna tožilka z Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru in dežurna preiskovalna sodnica z Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je ogled kraja dejanja prepustila policiji.

Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli kriminalisti SKP PU Maribor ter ugotovili, da je oškodovanca ob 22.30 v temi pričakal neznani storilec in ga z ostrima predmetoma večkrat zabodel. Oškodovancu je uspelo pobegniti in se je po pomoč zatekel k staršem na območju Poljčan. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, od koder so ga še isti dan odpustili.

Prizorišče nesreče na Ljubljanskem barju Novice Znane nove podrobnosti balonarske nesreče v Ljubljani #video

Osumljen 24-letni moški z območja Rogatca

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja 24-letni moški z območja občine Rogatec. Moškemu so naslednji dan po dogodku, 17. januarja, kriminalisti PU Celje odvzeli prostost in ga predali v nadaljnjo obravnavo mariborskim kriminalistom, so zapisali na Policijski upravi Maribor.

K dejanju ga je napeljala žena

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja. K temu ga je namreč naklepno napeljala njegova 20-letna žena, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem.

medved Novice Medvedka napadla lovca. Zlom roke, poškodovana rebra in rane na hrbtu. #video

Osumljenec je bil 19. 1. 2022 zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zoper njega odredila pripor. Dan pred tem, 18. januarja, so kriminalisti PU Maribor ob sodelovanju s policisti PP Šmarje pri Jelšah prostost odvzeli 20-letni ženi, ki je bila zaradi napeljevanja h kaznivemu dejanju umora s kazensko ovadbo 20. 1. 2022 privedena k dežurnemu preiskovalni sodnici, ki je zoper njo odredila hišni pripor.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let. Za poskus opisanega kaznivega dejanja se storilca kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje. Tistega, ki drugega naklepoma napelje, da stori kaznivo dejanje, se kaznuje, kakor da bi ga storil sam, so še zapisali.

prostitucija Novice 71-letnik v okolici Maribora prodajal Kolumbijke in Venezuelke policija Novice Češki voznik s kombijem trčil v avtovleko

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin