SiolNET. Novice Slovenija
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policisti danes z verigo radarjev v Mariboru

0,75

termometer

radar
Foto: Matej Leskovšek

Policisti bodo danes med 12. in 19. uro v Mariboru izvajali poostren nadzor hitrosti po metodologiji "veriga", torej z več zaporednimi radarji. Nadzor je del vseevropske akcije, ki se je začela 1. aprila in traja 14 dni ter te dni poteka tudi v Sloveniji, njen namen pa je zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi prevelike hitrosti.

Test world indoor facility Finland Avtomoto Zimske gume: To je novost za njihov razvoj

Metodologija "veriga" je metoda, po kateri se na določenem odseku postavijo več radarjev. To pomeni, da policisti voznika zaradi previsoke hitrosti lahko večkrat oglobijo.

Hitrost najpogostejši vzrok nesreč

Na policiji opozarjajo, da je neprilagojena hitrost še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč s hujšimi posledicami.

V sredo so na maratonu nadzora hitrosti na 611 lokacijah po Sloveniji policisti ugotovili 862 prekoračitev hitrosti, od tega največ v naseljih. Plačilni nalog so izdali 446 voznikom, 221 pa jih bo plačilni nalog prejelo po pošti. 93 tujih voznikov je globo plačalo na kraju, kjer so jih ustavili, zoper dva voznika pa so policisti obdolženi predlog podali na pristojno sodišče. Sto voznikom so izrekli le opozorilo.

Nadzor poteka v okviru vseevropske akcije, ki poteka v 26 državah. Namen akcije je zmanjšanje števila prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi hitrosti.

radar Italija Avtomoto Radar, ki na dan ujame štiri tisoč prekrškarjev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin