Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2019,
22.27

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

3

Natisni članek

gotovina mamila droge policija

Ponedeljek, 22. 4. 2019, 22.27

5 let

Policijska akcija v Mariboru: Zasegli kokain in 160 tisoč evrov gotovine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

3

Policija slika | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Preiskovalni sodnik je zoper pet osumljencev, osumljenih preprodaje drog v okviru mednarodne hudodelske združbe, odredil pripor, enega pa so izpustili na prostost, so pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Šrilanka
Novice Šrilanka: Policija serijo krvavih eksplozij obravnava kot terorizem #foto #video

Kriminalisti PU Maribor preiskujejo kazniva dejanja, ki so bila storjena v okviru mednarodne hudodelske združbe, katere osumljenci so se ukvarjali s prevozi drog po vsej Evropi. Osumljenih je 11 ljudi, od tega sta dva že nekaj časa v zaporu, tri so izpustili iz pridržanja, preostalih šest pa so v petek privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je za pet osumljencev odredil pripor.

V akciji sodelovalo 180 kriminalistov in policistov

V predkazenskem postopku, ki ga usmerja specializirano državno tožilstvo, so kriminalisti PU Maribor v sodelovanju s kriminalisti uprave kriminalistične policije in kriminalisti drugih policijskih uprav pretekli teden izvedli zaključno akcijo, pri kateri je sodelovalo 180 kriminalistov in policistov.

V zaključni akciji je sodelovalo kar 180 kriminalistov in policistov.  Pri tem so zasegli nekaj manj kot 300 gramov kokaina in več kot 160 tisoč evrov gotovine. | Foto: V zaključni akciji je sodelovalo kar 180 kriminalistov in policistov. Pri tem so zasegli nekaj manj kot 300 gramov kokaina in več kot 160 tisoč evrov gotovine.

Skupno slovenski policisti obravnavajo devet osumljencev, starih od 26 do 62 let, ter dve osumljenki, stari 28 in 47 let. Vsi, razen enega, ki ima dvojno državljanstvo, so slovenski državljani, do zdaj pa so policisti ugotovili, da so med njimi stari znanci policije, t. i. "specialni povratniki".

Policisti so skupno opravili 11 sklopov hišnih preiskav ter preiskav več vozil na območjih PU Maribor, Celje in Ljubljana. Pri tem so zasegli nekaj manj kot 300 gramov kokaina in nekaj več kot 160 tisoč evrov gotovine, za katero policisti ocenjujejo, da izvira iz preprodaje drog. Že med preiskavo, ki je trajala eno leto, pa so kriminalisti v Sloveniji zasegli skupno 3,5 kilograma kokaina in tri pištole z naboji.

Novice Kranjska gasilca ujela tatu, mlada mamica hvaležna za pomoč #video
Ne spreglejte