Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
25. 10. 2024,
20.46

Osveženo pred

2 dneva, 10 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,57

Natisni članek

Natisni članek

Miro Cerar Fakulteta za upravo Policija hišna preiskava

Petek, 25. 10. 2024, 20.46

2 dneva, 10 ur

Policija pri nekdanjem državnem sekretarju in ljubljanskem profesorju

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,57
Nejc Brezovar | S fakultete za upravo so za 24ur sporočili, da preiskava Nejca Brezovarja ni povezana s poslovanjem fakultete ali delom učitelja na fakulteti. | Foto Fakulteta za upravo

S fakultete za upravo so za 24ur sporočili, da preiskava Nejca Brezovarja ni povezana s poslovanjem fakultete ali delom učitelja na fakulteti.

Foto: Fakulteta za upravo

Kriminalisti so ta teden izvedli dve hišni preiskavi, povezani s preiskovanjem domnevne storitve kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, je poročal portal 24ur. Obe preiskavi, ena v zasebnih in druga v poslovnih prostorih, sta bili povezani z eno osebo, in sicer Nejcem Brezovarjem. Gre za nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo v času vlade Mira Cerarja in profesorja na Fakulteti za upravo v Ljubljani. 

Nejc Brezovar je za omenjeni medij potrdil informacijo, da so njegov dom in njegovo delovno mesto obiskali kriminalisti. "Preiskovalci so po mojem mnenju postopali korektno. Lahko povem, da preiskava ni povezana z mojo sedanjo službo. Drugega pa zaradi poteka postopka ne bi komentiral," je povedal po poročanju 24ur. 

Na PU Ljubljana so za 24ur medtem potrdili, da so v sredo, 23. oktobra, izvedli na eno fizično osebo vezani hišni preiskavi v povezavi s sumom storitve kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje. Z omenjenim kaznivim dejanjem pridobljena premoženjska korist naj bi po informacijah policije presegala deset tisoč evrov.

Preiskava, v okviru katere so obiskali tudi Zorana Jankovića

Šlo naj bi za nadaljevanje obširnejše preiskave domnevnih korupcijskih tveganj, ki se je začela že leta 2021 in v okviru katere so kriminalisti preiskovali več sumov storitve kaznivega dejanja s področja gospodarskega kriminala, na podlagi pridobljenih dokazov pa je bilo januarja letos opravljenih 59 hišnih preiskav, med drugim tudi pri županu Ljubljane Zoranu Jankoviću

Kriminalisti naj bi takrat obiskali tudi prostore javnih podjetij Voka Snaga in Energetika Ljubljana ter sedež nogometnega kluba NK Olimpija.

Ne spreglejte