Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 4. 2024,
18.07

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

azilni dom Središče ob Dravi Boštjan Poklukar

Torek, 9. 4. 2024, 18.07

3 tedne, 1 dan

Poklukar v Središču ob Dravi: Stališč nismo zbližali #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije Senad Jušić sta obiskala Policijsko postajo Ormož in župana Občine Središče ob Dravi Tonija Jelovico. Poklukar je o odločitvi vlade o azilnem domu dejal, da bo to izziv za policijo, a bodo varnost zagotovili. Stališč glede azilnega doma niso zbližali.

Stališč glede azilnega doma z županom in občani niso zbližali, je dejal Poklukar, ki je bil sicer s pogovori zadovoljen. Glede časovnice, kdaj naj bi ob mejnem prehodu Središče ob Dravi začeli nameščati zabojnike za potrebe azila, ni želel govoriti. "Postopki v tem trenutku potekajo, za to je pristojen urad za oskrbo in integracijo migrantov. Jaz sem pristojen za red v državi in poudarjam, da bo slovenska policija varnost zagotovila," je dodal.

Jušić je prav tako zagotovil, da bodo policisti naredili vse, da se bodo tamkajšnji prebivalci počutili varno. | Foto: STA Jušić je prav tako zagotovil, da bodo policisti naredili vse, da se bodo tamkajšnji prebivalci počutili varno. Foto: STA

Župan: Naše stališče je jasno. Azilnega doma si ne želimo. 

Jelovica je dejal, da se o azilnem domu niso pogovarjali, ponovil pa je, da je stališče občinskega sveta in občanov jasno – da si azilnega doma ne želijo. Glede vloženega upravnega spora je dodal, da še čakajo na odločitev upravnega sodišča. "Pričakujemo pa, da bo sodišče odločilo v našo korist, to pomeni, da azilnega doma ne bo," je dodal Jelovica.

Poklukar je povedal še, da je ormoško policijsko postajo obiskal v sklopu obiska Policijske uprave Maribor in da se je seznanil z varnostjo v tem delu države. Varnostne razmere na tem območju je ocenil kot dobre, čeprav so se nekoliko povečale številke nezakonitih prehodov. Letos jih je bilo po njegovih besedah za zdaj 300, kar je 200-odstotno povečanje glede na lani. Zatrdil je, da bo policija še naprej učinkovito zagotavljala varnost.

Jušić: Naredili bomo vse, da se bodo prebivalci počutili varno 

Jušić je prav tako zagotovil, da bodo policisti naredili vse, da se bodo tamkajšnji prebivalci počutili varno. "Zagotavljam, da bo slovenska policija izvedla vse ukrepe, da se bodo občanke in občani počutili varno. Lokacija bo ustrezno ograjena in zagotovljena ustrezna koncentracija policistov," je še dodal.

Središče ob Dravi
Novice Občina Središče ob Dravi bo sprožila upravni spor glede azilnega doma
Boštjan Poklukar
Novice Poklukar: Alternativnih lokacij za postavitev začasnih azilnih domov ni
Migranti
Novice Minister Poklukar z županoma Središča ob Dravi in Brežic o vzpostavitvi azilnih kapacitet
Robert Golob, predsednik vlade
Novice Golob: Lokaciji za azilna domova je predlagala policija
Boštjan Poklukar
Novice Poklukar na Obrežju: Razmere so stabilne #video
Ne spreglejte