Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 2. 2021,
10.29

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,39

175

Natisni članek

Zdravko Počivalšek

Sreda, 10. 2. 2021, 10.29

3 leta, 2 meseca

Počivalšek se zaradi poslovnega sestanka v gostilni opravičuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,39

175

Zdravko Počivalšek | Minister Počivalšek se je na svojem profilu na Facebooku javno opravičil zaradi poslovnega sestanka, ki je potekal v gostišču. | Foto STA

Minister Počivalšek se je na svojem profilu na Facebooku javno opravičil zaradi poslovnega sestanka, ki je potekal v gostišču.

Foto: STA

"Zaradi obiska Taverne se opravičujem celotni slovenski javnosti, še posebej pa gostincem. Čeprav je bil sestanek zakonit, utemeljen in zelo koristen, je bila to v teh težkih časih tudi nepremišljena poteza," je v opravičilu po petkovem sestanku v gostišču v Prlekiji na svojem profilu na Facebooku zapisal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. 

Zdravko Počivalšek
Novice Počivalšek o vpisu na fakultete: To vprašanje zahteva vso pozornost #video

Kot je na svojem uradnem profilu zapisal gospodarski minister Zdravko Počivalšek, je zadnje, kar bi si želel, dodati sol na rano tistim, ki jih je ta epidemija zelo prizadela. "Na to nisem pomislil, ko sem sprejel povabilo na sestanek, in to je izključno moja odgovornost," je poudaril.

Odgovornost je izključno moja

Kot pojasnjuje, razume ogorčenje tistih, ki so že mesece zaprti in njegovo potezo dojemajo kot nesprejemljiv privilegij. "To nikakor ni moj namen in zato sprejemam kritike na moj račun. Še posebej, ker sem s tem razburil gostinski in turistični sektor, za katerega se zelo zavzemam kot gospodarski minister," je dodal.

V nadaljevanju je posebno opravičilo namenil tudi gostiteljem, ki so, kot pravi, naredili vse prav in so zdaj vpleteni v to afero. "Z ničimer si ne zaslužijo pritiskov in negativne kampanje, ki jo trpijo te dni. Odgovornost je izključno moja in upam, da bom s svojim delom s časom povrnil zaupanje in podporo tistih gostincev, ki so te dni jezni name," je gospodarski minister sklenil zapis.

Opravičilo **** Zaradi obiska Taverne se opravičujem celotni slovenski javnosti, še posebej pa gostincem. Čeprav je bil...

Objavil/a Zdravko Počivalšek dne Sreda, 10. februar 2021

Govorili so o gospodarskem okrevanju

Počivalšek se je pod valom kritik javnosti znašel zaradi poslovnega srečanja s predstavniki politike in gospodarstva, ki se je pretekli petek odvil v gostišču Taverna v Prlekiji. Minister je sicer dejal, da gostišča v Ivanjkovcih niso odprli zanj kot potrošnika, temveč za ministra, ki je opravljal naloge države. Dodal je tudi, da s sestankovanjem v gostišču ni bil kršen odlok o prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom, pa tudi ne odlok o omejitvi gibanja ljudi. 

"Poslovnim subjektom ni prepovedano opravljanje dejavnosti "buisness-to-buisness" sestankov. Na teh sestankih sta dovoljeni tudi pijača in hrana, a mi tega nismo imeli. V prostoru, kjer sem opravljal pogovor s člani zbornice, nisem konzumiral drugega kot vodo," je pojasnil.

Po besedah ministra naj bi na sestanku govorili o gospodarskem okrevanju po epidemiji, ki je najbolj prizadela turistični sektor. | Foto: STA , Po besedah ministra naj bi na sestanku govorili o gospodarskem okrevanju po epidemiji, ki je najbolj prizadela turistični sektor. Foto: STA ,

Vsebina sestanka je bila po besedah Počivalška gospodarsko okrevanje po epidemiji, ki je najbolj prizadela turizem in malo gospodarstvo. "Sestanek je potekal skladno s predpisi in tudi ob spoštovanju preventivnih ukrepov. Na sestanku ni bilo nobene pogostitve, nobenih žabjih krakov, kot nekateri pišejo. Ni res, da so zame odpirali kuhinjo," je povedal.

Prvi so sicer o Počivalškovem srečanju poročali na POP TV, kjer so mu med drugim očitali, da se je na sestanku stregla hrana. Zdravstveni inšpektorat je prejel več prijav glede omenjenega dogodka in jih obravnava.

šola šolarji učenci
Novice Janša: Vrtci in prva triada se odpirajo po vsej državi #video
Ne spreglejte