SiolNET. Novice Slovenija
1,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadomestilo plače bo prejemalo šest ministrov prejšnje vlade

1,04

termometer

Mark Boris Andrijanič | Med ministri, ki bodo po prenehanju funkcije prejemali nadomestilo plače, je nekdanji minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič. | Foto: Ana Kovač
Med ministri, ki bodo po prenehanju funkcije prejemali nadomestilo plače, je nekdanji minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič. Foto: Ana Kovač

Nadomestilo plače po prenehanju funkcije ministra bo prejemalo šest ministrov prejšnje vlade, in sicer Mark Boris Andrijanič, Andrej Šircelj, Zdravko Počivalšek, Jože Podgoršek, Boštjan Koritnik in Marjan Dikaučič. Preostali ministri prejšnje vlade za nadomestilo plače niso zaprosili, so za STA pojasnili v državnem zboru.

Andrijanič je bil sicer minister za digitalno preobrazbo, Šircelj minister za finance, Počivalšek minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Podgoršek minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Koritnik minister za javno upravo, Dikaučič pa minister za pravosodje.

Višina zneskov bo znana po 15. juliju

O nadomestilih plače nekdanjih ministrov odloča mandatno-volilna komisija državnega zbora, višina zneskov pa bo znana po 15. juliju, pa so sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Po prenehanju mandata imajo nekdanji poslanci, ministri in nekateri drugi funkcionarji pravico do nadomestila v višini 80 odstotkov zadnje plače, in sicer največ pol leta. To velja za tiste, ki po prenehanju mandata iz objektivnih razlogov ne morejo nadaljevati prejšnjega dela ali dobiti druge ustrezne zaposlitve.

Izjemoma lahko nadomestilo plače prejemajo dlje kot pol leta. Pravica se jim lahko podaljša še za največ šest mesecev, če v tem času izpolnijo pogoje za upokojitev.

Violeta Tomić Novice To so nekdanji poslanci, ki bodo prejemali nadomestilo poslanske plače Klemen Boštjančič Novice Minister Boštjančič napovedal široko davčno reformo Bencin črpalka dizel Avtomoto Minister ocenil težave in napovedal ceno goriva za jutri #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin