Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2024,
9.12

Osveženo pred

1 ura, 16 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

Natisni članek

Platforma sodelovanja SDS Anže Logar

Četrtek, 10. 10. 2024, 9.12

1 ura, 16 minut

Po novici, da izstopa iz SDS, se je oglasil tudi Logar: To je pot, ki jo izberejo Demokrati #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,93

Poslanec Anže Logar je v današnjih objavah na družbenih omrežjih vendarle tudi sam potrdil, da se je odločil za politično pot izven SDS. Toda nanjo ne stopa sam, saj vabi k sodelovanju in pravi: "Nastajali bomo postopoma, od spodaj navzgor, vsem na očeh." Pri tem napoveduje pot politične širine: "To je pot, ki jo izberejo Demokrati." 

"V zadnjih mesecih se je zdelo, kot da nisem počel ničesar. Res je, pred kamerami me ni bilo veliko. Toda nisem počival," začne svoj zapis Logar.

Kot je pojasnil, je zadnja leta delal na sodelovanju od znotraj in od zunaj, a z omejenimi uspehi. "Potrebujemo več. Klik v glavi," je dodal.

Zato je v sredo po 25 letih članstva izstopil iz SDS. "Z leti so prišle izkušnje, v času po novembru 2022 pa tudi spoznanje, da brez naslednjega koraka ne bo napredka. Da je ponavljanje vedno istega, obsojeno na neuspeh," je dodal.

Logar: Ena vrata so se zaprla. Čas je, da se odprejo druga. 

S Platformo sodelovanja so po njegovih besedah nakazali novo pot za izboljšanje odnosov in družbene klime. "Da postavimo uspešno gospodarstvo v jedro zmagovite Slovenije, mlade ohranimo doma, zagotovimo varno prihodnost in povrnemo zaupanje državljanov v institucije," je nakazal programske usmeritve nove politične poti.

"Ena vrata so se torej zaprla. Čas je, da se odprejo druga. Vendar skozi ta ne grem sam," je zapisal. Kdo ga bo na tej poti spremljal, ni navedel, sta pa v videu, ki ga je objavil, ob njem tudi nekdanja evropska poslanka iz vrst SDS Romana Jordan in nekdanji šolski minister iz vrst SD Jernej Pikalo. Oba z Logarjem sodelujeta tudi v Platformi sodelovanja. Logar sicer k sodelovanju vabi vse, ki so že v predsedniški kampanji glasovali za in so "naveličani zamujenih priložnosti kot posledice političnega boja vseh proti vsem".

"Da ne bo pomote – to, kar bomo skupaj ustvarili, ne bo politična sredina brez identitete. To bo politična širina. S paleto vonjav in okusov. A takšnih, ki se med seboj ne 'nevtralizirajo'. To je pot, ki jo izberejo Demokrati," je končal Logar.

Da je Logar izstopil iz stranke, so v sredo potrdili v SDS, kjer so prejeli njegovo izstopno izjavo. Ni pa še jasno, ali izstopa tudi iz poslanske skupine.

Anže Logar
Novice Logar ob slovesu iz SDS zaigral znano melodijo #video
Anže Logar, Janez Janša
Novice Grška tragedija v slovenski politiki: moral bo ubiti političnega očeta
Anže Logar in Janez Janša
Novice Logar izstopil iz SDS, kako se je odzval Janša?
Ne spreglejte