Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2019,
14.53

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

1

Natisni članek

Nemčija Slovenska vojska kraja strelivo

Sreda, 3. 4. 2019, 14.53

5 let

Po kraji streliva v Nemčiji za vpletena vojaka ne bo hujših posledic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

1

Slovenska vojska vojak | Disciplinski postopek proti vojakoma, ki so jima v Nemčiji ukradli okoli dva tisoč kosov streliva, se bo očitno končal brez hujših posledic za vpletena pripadnika Slovenske vojske. | Foto Bor Slana

Disciplinski postopek proti vojakoma, ki so jima v Nemčiji ukradli okoli dva tisoč kosov streliva, se bo očitno končal brez hujših posledic za vpletena pripadnika Slovenske vojske.

Foto: Bor Slana

Slovenska vojska je zaključila disciplinski postopek proti dvema vojakoma, ki so jima oktobra lani med prevozom v Nemčijo ukradli okoli dva tisoč kosov streliva. Za enega je bilo po navedbah Sindikata vojakov Slovenije ugotovljeno, da ni odgovoren za očitane težje kršitve vojaške discipline, neuradno pa naj bi blažji ukrep doletel tudi drugega vojaka.

Iz sindikata so danes sporočili, da je disciplinski organ odločitev sprejel v torek. Poudarili so, da so bili še pred uvedbo postopka prepričani, da "ni storil ničesar narobe, ker je spoštoval in v celoti izvrševal vse prejete ukaze". Ob tem so še pozvali Generalštab Slovenske vojske, naj se opraviči vojaku.

Karl Erjavec
Novice Erjavec: Za krajo streliva Slovenske vojske naj bi bili odgovorni trije vojaki

Postopek naj bi se zaključil brez hujših posledic za vojaka

V generalštabu sporočila sindikata niso hoteli komentirati, ker disciplinski postopek še ni pravnomočno zaključen. Kako naj bi se zaključil disciplinski postopek zoper drugega vojaka, ni znano, po neuradnih informacijah pa naj bi se tudi ta postopek razpletel ugodno za vojaka in brez hujših posledic za njegovo službo.

Po incidentu, ki se je zgodil 3. oktobra lani, so sicer v generalštabu ocenili, da je do kraje streliva v Nemčiji prišlo predvsem zaradi neustreznega varovanja tovornjaka in tudi zaradi pomanjkljivosti v ukazih. Menili so, da do tega dogodka ne bi smelo priti.

vojska
Novice V Nemčiji Slovenski vojski ukradli del tovora

Vojakoma strelivo ukradli v Nemčiji

Kraja se je zgodila med prevozom deset tisoč kosov streliva, medicinske opreme in hrane na letališče nemške vojske v Leipzigu, od koder naj bi ta tovor prepeljali pripadnikom kontingenta Slovenske vojske v Maliju.

Prevoz sta s tovornjakom Slovenske vojske s ponjavo izvajala dva vojaka, in ker sta prišla do cilja že dan prej, sta prenočila v hotelu, zjutraj pa naj bi potem tovor predala nemški vojski. Tovornjak je bil medtem parkiran na parkirišču, kjer pa je nekdo prerezal ponjavo in odnesel zaboj z dva tisoč naboji.

Ne spreglejte