SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Planet TV: Hospic rešujejo donatorji, država obrnila hrbet

4

termometer

Hiša za pomoč umirajočim in njihovim svojcem Hospic, ki se še naprej sooča s precejšnjo finančno stisko, očitno ne bo zaprla svojih vrat.

Država, ki je najprej obljubljala pomoč, je ljudem v stiski sicer obrnila hrbet. Zato pa so na pomoč priskočili prvi donatorji. Ti pa so nase prevzeli odgovornost, ki naj bi bila v prvi vrsti skrb države. Partnerica enega izmed varovancev pravi, da je obstoj Hospica in podobnih organizacij nujen. "Je pa to stvar države, ki bi morala to financirati, ne pa da se išče sponzorje, kot se jih išče za smučanje in ostale aktivnosti," pravi. Podobnega mnenja je sicer tudi predsednica društva Hospic Tatjana Fink, ki ji je nasmeh na obraz pred kratkim zarisalo podjetje Telekom s svojo donacijo. Družbeno odgovorna podjetja, kot je Telekom, pravzaprav prevzemajo nase skrb države, pravi. Poudarja, da bo humanitarna gesta v prvi vrsti vplivala na kakovost življenja oskrbovancev Hospica in njihovih najdražjih. "Družba Telekom vam podarja ček v vrednosti 20.000 evrov, saj se zavedamo, da je življenje pomembno vse do zadnjega trenutka," je povedal predsednik uprave Telekoma Rudi Skobe in dodal, da živimo v časih, ko sta srčnost in humanitarnost nujni.

Tega pa se očitno ne zaveda niti država niti naša dva ministra, ki za njihove težave za zdaj nista pokazala dovolj posluha. "Oba ministra sta pogrnila na izpitu, ker nista uredila popolnoma nič za to hišo," pravi publicistka in prostovoljka Hospica Manca Košir. V Hospicu so sicer vajeni nižjih zneskov in drobnih pozornosti, zato je bila zadnja donacija še posebej lepo presenečenje. Že zaradi vseh tistih, ki jim v društvu stojijo ob strani v zadnjih trenutkih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin