Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 9. 2018,
10.08

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Maribor pretep noad

Sreda, 26. 9. 2018, 10.08

5 let, 6 mesecev

Pet obdolženih po smrtonosnem pretepu v Mariboru: Nismo krivi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
maribor, sveče, pretep | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Pet obdolženih sodelovanja v januarskem tragičnem pretepu pri osrednji mariborski tržnici, ki se je končal s smrtjo 25-letnika, je na predobravnavnem naroku zanikalo krivdo. Obtožnica skupno sedmim osebam očita nasilništvo, storjeno v skupini. Ali bo za osumljenega odgovornosti za smrt 25-letnika uvedena sodna preiskava, pa sodišče še ni odločilo.

"Ne priznam krivde," so po pisanju časnika Večer mariborski okrajni sodnici Karmen Krajnc drug za drugim zatrjevali 29-letni Matej Grenko, 45-letni Goran Mlakar, 32-letni Zoran Žilarević, 32-letni Darko Radović in 33-letni Sergej Mirjanić.

Novice Umori, pretepi in streljanja v Mariboru. Kaj je v ozadju? #video

Predobravnavni narok zoper 36-letnega Danijela Polšeta je sodnica preložila na prihodnji teden na predlog tožilke, saj se je obdolženi pripravljen pogajati s tožilstvom o morebitnem priznanju krivde. 35-letnega Davorja Hrgića pa na sodišče ni bilo - poslal je sporočilo z zdravniškim potrdilom, da je nekaj mesecev nesposoben za udeležbo na sojenju.

maribor, sveče, pretep
Novice Policisti zaradi smrti po pretepu v Mariboru ovadili 35-letnika #video

Sedmerica se mora zagovarjati zaradi dogodka pri mariborski tržnici, kjer se je 7. januarja letos steplo več ljudi, pri tem pa je bil zaboden 25-letnik, ki je tri dni kasneje umrl v bolnišnici. Žrtev naj bi bila v skupini skupaj s sedmerico obdolženih, ki so tistega večera na Koroški cesti napadli drugo skupino.

Novice Tragični pretep v Mariboru posledica ustavljenega vozila #video

Tožilka obdolženim očita, da so 7. januarja letos okoli 5.30 pretepali skupino petih posameznikov in jih spravljali v podrejen položaj. Dva od napadenih sta bila lažje poškodovana. Tožilka je prepričana, da so bili napadeni v podrejenem položaju, saj je bilo napadalcev več in so bili tudi močnejši, med napadenimi je bila celo ženska. Če bodo spoznani za krive, jim grozi zapor do treh let.

sveče
Novice Hudo pretepeni 25-letnik iz Maribora je umrl #video

Kdaj se bo začelo sojenje, ni znano, saj mora sodnica najprej izpeljati vse predobravnavne naroke.

Še vedno tudi ni jasno, kdo naj bi bil odgovoren za smrt 25-letnika. Po poročanju časnika Večer so policisti kot krivca za smrt ovadili 35-letnega Vlada Bodirožo, ki je v omenjenem obtožnem predlogu za nasilništvo naveden kot napaden in lažje poškodovan. Tožilstvo je zaradi povzročitve posebno hude poškodbe, ki se je končala s smrtjo, predlagalo uvedbo sodbe preiskave, a preiskovalni sodnik po navedbah tožilstva še ni zaslišal osumljenega in še ni izdal sklepa o uvedbi preiskave.

Novice Čistilka počistila sceno usodnega pretepa v Mariboru #video
Ne spreglejte