Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

kaya kamenarič

Ponedeljek,
29. 1. 2018,
14.11

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,95

2

Snaga Celje Maribor umor pretep

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 1. 2018, 14.11

6 let, 5 mesecev

Čistilka počistila sceno usodnega pretepa v Mariboru #video

kaya kamenarič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,95

2

Še vedno ni znano, kdo je 7. januarja usodno zabodel 25-letnika, ki je tri dni kasneje zaradi hudih poškodb umrl v UKC Maribor. V pretep je bilo vključenih devet ljudi, od tega je preiskovalna sodnica tri poslala v pripor, zaradi pomanjkanja dokazov pa je zunanjeobravnavni senat ugodil pritožbam zagovornikov obtoženih in pet dni kasneje vse tri izpustil na prostost. Nekatere dokaze je po poročanju očividcev pometla tudi zavzeta snažilka. 

Video: Planet TV

Policisti so v prvem delu preiskave opravili več kot sto razgovorov z različnimi osebami, zasegli več predmetov, več ljudi pridržali, izvedli so tudi hišno preiskavo. Policistom se ni javila nobena priča, ki bi videla, kdo je 25-letnika zabodel, čeprav je bilo tam več ljudi.

"Petelinjenje" brez pravega motiva

Vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda je povedal, da se je pretep zgodil zaradi verbalnega spora, ki je nastal neposredno na kraju. Vse skupaj se je začelo, ker se je skupina iz Celja z avtomobilom ustavila na Koroški cesti, Mariborčani pa niso mogli naprej. Voznik mariborskega avtomobila naj bi skupaj z znancem, ki je stal na pločniku, ogovarjal dekleti iz celjske družbe. 

Ker sta povabilo, naj gresta z njimi, zavrnili, je Mariborčan v srbskem jeziku zavpil: "Pusti ove k...," kar pa naj bi ujezilo Celjane. Eden od njih za zaklical, naj se lepše obnašajo. Prišlo naj bi tudi do brcanja mariborskega avtomobila, nato pa je peterica stopila iz avta in začel se je množični pretep, danes piše Večer. Maribor pretep | Foto:

Orožja še niso našli

Nihče od prisotnih ni videl, kdo je zabodel 25-letnika, ali pa krivca ne želijo izdati. Zaradi vboda z ostrim predmetom v trebušno slinavko je nasilnež žrtvi prerezal tanko črevo in glavne žile, zato je tri dni kasneje v UKC Maribor umrla. 

Očividec, ki mu je nočno dogajanje v Mariboru dobro poznano, je za časnik povedal: "Če se dogodek ne bi sprevrgel v tako hudo tragedijo, ne bi bilo ovadb. Zadeva je spominjala na kršitev javnega reda in miru, na pretep tiste vrste, ko med 'petelini' zavre brez pravega motiva, banalno, zaradi preveč alkohola, čemur smo v tem koncu večkrat priča."

maribor, sveče, pretep | Foto: Matjaž Vertuš Foto: Matjaž Vertuš

Snažilka pometla dokaze o usodnem pretepu

Storilca kaznivega dejanja ni posnela nobena varnostnega kamera, na kraju zločina pa policija ni našla niti nevarnega predmeta, s katerim so žrtev zabodli. V hišni preiskavi pri osumljencu niso našli dovolj obremenilnega dokaza, da bi tožilstvo zanj predlagalo pripor.

Med drugim je delo kriminalistov po poročanju Večera otežila še Snaga. "Na prizorišču po naših podatkih niti kasneje niso našli hladnega orožja, policijski dokumenti o preiskavi incidenta pa razkrivajo okoliščino, ob kateri se postavlja vprašanje, kako se je lahko zgodilo, da je delavka podjetja Snaga na prizorišču krvavega pretepa pometla dokaze, ne da bi policija to opazila."

maribor, sveče, pretep | Foto: Matjaž Vertuš Foto: Matjaž Vertuš

Celostna situacija naj bi bila tudi ob prihodu policije na Koroški cesti še vedno kaotična, kljub temu pa se skoraj ne bi smelo zgoditi, da je snažilka policiste prehitela pri zavarovanju sledi.

Pri časniku so neuradno dobili tudi policijski dokument, iz katerega izhaja, da je delavka Snage na prizorišču hudega pretepa pometla naslednje dokaze: 13 okrvavljenih papirnatih robcev, pleteno podkapo in pulover.

Naštete predmete so policisti kasneje našli 900 metrov od prizorišča incidenta, v zabojniku na Maistrovem trgu, kamor jih je skupaj s preostalimi smetmi odložila snažilka. Na zavzeto delavko, ki je preiskava ni zmotila pri čiščenju mesta, je policijo opozorila očividka, so še poročali v Večeru.

Ne spreglejte