Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2018,
13.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,53

1

Maribor pretep streljanje umor

Natisni članek

Sreda, 17. 1. 2018, 13.20

6 let, 6 mesecev

Umori, pretepi in streljanja v Mariboru. Kaj je v ozadju? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,53

1

Komisija DZ se je zaradi nedavnih težjih kaznivih dejanj v Mariboru seznanila z informacijami o učinkoviti uporabi posebnih metod in sredstev pri pregonu organiziranega kriminala. Člani komisije so ocenili, da pristojne službe delajo sorazmerno dobro, a od njih pričakujejo, da bodo preprečile ponavljanje oziroma širjenje takšnih kaznivih dejanj.

Video: Planet TV

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) se je po besedah njenega predsednika Branka Grimsa (SDS) seznanila z informacijami o učinkoviti uporabi posebnih metod in sredstev pri pregonu organiziranega kriminala. Povod za takšno sejo je dogajanje v Mariboru, kjer je bilo v zadnjem času več umorov, pretepov, streljanja in "drugih zgodb, ki jih v Sloveniji nismo ravno navajeni".

Pristojne službe in policija so po Grimsovih besedah ocenile, da delajo ustrezno, obenem pa so opozorili, da nekatere informacije, ki so jih dali udeleženci teh dogodkov, ne držijo ter da preiskave še potekajo.

V torek naj bi pridržali še dve osebi v zvezi z množičnim pretepom v Mariboru, ki se je končal tragično. | Foto: Matjaž Vertuš V torek naj bi pridržali še dve osebi v zvezi z množičnim pretepom v Mariboru, ki se je končal tragično. Foto: Matjaž Vertuš

Ko gre za pregon organiziranega kriminala, po oceni članov komisije pristojne službe delajo sorazmerno dobro, čeprav so nekatere omejitve, ki zmanjšujejo njihovo učinkovitost. Pri tem je Grims omenil uporabo modernih tehnologij, ki za pregon organiziranega kriminala predstavlja sorazmerno veliko težavo.

Pojasnil je še, da je policija v Mariboru definirala osem območij, kjer je potreben poseben nadzor. Tega tudi izvajajo, a po Grimsovih beseda policija ocenjuje, da koncentracija težkih kriminalnih dejanj ni nič posebnega in je bila že v preteklosti v nekaterih drugih mestih.

Ne spreglejte