Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2024,
14.31

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

Natisni članek

parkirišče Mariborsko Pohorje Maribor Slovenija

Sobota, 11. 5. 2024, 14.31

1 mesec, 1 teden

Parkirišče pod hotelom Habakuk pod Mariborskim Pohorjem stalno plačljivo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48
Mariborsko Pohorje | Na parkirišču pod hotelom Habakuk pod Mariborskim Pohorjem je na razpolago 150 parkirnih mest na asfaltni površini in še okoli 60 na makadamskem delu. | Foto Andreja Seršen Dobaj/STA

Na parkirišču pod hotelom Habakuk pod Mariborskim Pohorjem je na razpolago 150 parkirnih mest na asfaltni površini in še okoli 60 na makadamskem delu.

Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Parkirišče pod hotelom Habakuk ob vznožju Mariborskega Pohorja je po novem plačljivo 24 ur na dan vse dni v tednu, cena parkiranja pa znaša en evro na uro. Uporabnikom je na razpolago tudi mesečni najem parkirišča, ki stane 45 evrov in omogoča neomejeno parkiranje, sporočajo iz Javnega holdinga Maribor.

Parkirišče, ki je doslej sodilo v okvir parkirne bele cone v Mestni občini Maribor, je namreč od petka preoblikovano v ograjeno parkirišče v upravljanju podjetja Marprom iz Skupine Javnega holdinga Maribor. Parkiranje na njem je tako mogoče pod enakimi pogoji, kot veljajo na osrednjem parkirišču pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače. Po novem je opremljeno z vstopno-izstopnimi zapornicami, ima pa tudi avtomatsko blagajno.

Na parkirišču pod hotelom Habakuk je na razpolago 150 parkirnih mest na asfaltni površini in še okoli 60 na makadamskem delu.

"Za imetnike vseh pohorskih vozovnic je uporaba brezplačna, nimajo pa vnaprej zagotovljenega prostega parkirnega mesta. Enako velja za goste nekaterih drugih pohorskih ponudnikov, ki so pogodbeni partnerji podjetja Marprom," pojasnjujejo v holdingu.

Parking.
Novice Na parkirišču P+R ste parkirali na zelenico in plačali parkirnino. Vas bo doletela globa?

Makadamski del parkirišča v prihodnje namenjen tudi parkiranju avtodomov

Makadamski del parkirišča bo v prihodnje namenjen tudi parkiranju avtodomov. "Pred tem ga bomo v drugi polovici leta še dodatno uredili in opremili, tako da bo prijaznejši obiskovalcem z avtodomi," dodajajo.

Bližnje parkirišče pod hotelom Arena ostaja urejeno kot bela cona. Tako na omenjenem parkirišču začetni dve uri parkiranja z označenim časom prihoda ostajata brezplačni. Ob tem bo pod Pohorjem še vedno na voljo tudi nekaj parkirnih mest v občinski modri coni, namenjenih brezplačnemu kratkotrajnemu parkiranju.

"Nenazadnje pa se lahko obiskovalci do spodnje postaje Pohorske vzpenjače pripeljejo tudi z mestnim avtobusom na liniji 6 Vzpenjača. Na tej od konca preteklega leta vozijo samo električni avtobusi, s čimer je postala prva zelena avtobusna linija pri nas," poudarjajo v Javnem holdingu Maribor.

Garaža, Garažna vrata
Novice Na Hrvaškem garažo prodali za kar 150.000 evrov
Parkirišče Dubrovnik
Novice Dubrovnik z novimi cenami parkiranja: ura 10 evrov, celodnevno 200 evrov
Ne spreglejte