SiolNET. Novice Slovenija
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Palčica pomagalčica in ZPMS sklenila pogodbo za Krisova sredstva

0,25

termometer

Kris Zudich
Ob množičnem odzivu so znesek krepko presegli, saj so doslej zbrali že skoraj štiri milijone evrov. Foto: osebni arhiv

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki sta danes v Pretorski palači v Kopru sklenila donatorsko pogodbo, s katero prva prevzema 2,3 milijona evrov zbranih donatorskih sredstev za plačilo stroškov zdravljenja dečka Krisa. Društvo se je za to organizacijo odločilo, ker ima že dolgo tradicijo.

Zdravilo Novice Krisova mama: Žal gre vse počasneje, kot bi si želeli #video

Pogodbo sta podpisali generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna in zastopnica društva Palčica Pomagalčica Larisa Štoka. Kot je povedala prva, je v njej jasno opredeljeno, čemu je namenjena donacija ter da lahko ZPMS iz nje pokrije tudi kakšne nastale bančne in podobne stroške, medtem ko so se odpovedali kritju njihovih stroškov iz tega denarja.

"V sklop stroškov, ki jim je sicer namenjena donacija, je vključeno kritje zdravila za Krisa, stroški morebitne dodatne zdravstvene oskrbe, če bi se izkazala potreba za to, ter stroški bivanja za starše in stroški medicinskega osebja," je povedala Krašna. Po njenih besedah bodo skupaj s Palčico pomagalčico dvakrat mesečno obveščali javnost o dodatno zbranih sredstvih in za kaj bodo porabljena.

Potem ko so objavili odločitev, da bo ZPMS prevzela donacijo, so namreč začela tudi na njihov račun prihajati dodatna sredstva, ki jih bodo povsem jasno knjižili na Krisov konto.

Kris Novice Zveza prijateljev mladine potrdila: Pomagali bomo Krisu

Kris Foto: Siol.net Znesek se je povečeval tudi po tem, ko je bila vsota dosežena in zbiranje zaključeno

Sicer pa so humanitarne prispevke za koprskega dečka nehali zbirati takoj, ko so videli, da je znesek dosežen in so skušali v najkrajšem mogočem času obvestiti tudi javnost. Po besedah Štoke se je znesek vseeno še naprej povečeval, zdaj nakazila počasi le upadajo, presežek potrebnega zneska pa bo za zdaj ostal na računu društva in bo namenjen izključno za pomoč življenjsko ogroženim otrokom.

"Želimo si pomagati otrokom, ki smo jih poimenovali kar Krisovi prijatelji," je dodala predstavnica društva in dodala, da društvo za svoje delo ne potrebuje denarja, saj delajo v njem samo prostovoljci. Se pa želijo v prihodnosti izkazati in si prislužiti status humanitarnega društva, za kar lahko zaprosijo po letu dni od ustanovitve.

Bia Separations Posel danes Podjetje, ki je pomagalo razviti zdravilo za Krisa, v hudih težavah

V desetih dneh bodo starši prejeli datum Krisovega zdravljenja

Po informacijah Krisovih staršev naj bi v desetih dneh prejeli dokončen datum njegovega zdravljenja v ZDA, nato pa bodo takoj poskrbeli, da bodo sredstva pravočasno nakazana. Zbrana je vsa potrebna zdravniška dokumentacija, opravili so še nekaj dodatnih preiskav v Ljubljani, zdaj pa samo še čakajo na pot, je povedala Štoka.

Ker je potovanje za dečka lahko naporno, so se zelo trudili, da bi zdravilo prišlo vsaj do Rima, saj je bila Slovenija že kar hitro izključena, a so nazadnje tudi to možnost zavrnili. "Ko starša vesta, da je to edina možnost za življenje njunega otroka, se pač podaš tudi na tako dolgo pot," je dodala Štoka. Izrazila je upanje, da bo ob podpori celotne javnosti Krisu in njegovi družini vse tudi uspelo.

Kris Novice Donacije za Krisa: pred obdavčitvijo naj bi jih rešila Zveza prijateljev mladine #video
Društvo Palčica pomagalčica je s pomočjo številnih Slovencev v le nekaj tednih zbralo 2,3 milijona evrov, potrebnih za operacijo, ki bi lahko rešila življenje 19-mesečnemu Krisu s spinalno mišično atrofijo. Ob množičnem odzivu pa so znesek krepko presegli, saj so doslej zbrali že skoraj štiri milijone evrov.
Kris Zudich Novice Milijonska obdavčitev donacij za Krisa? Šarec ošvrknil društvo, Furs miri. #video Kris Zudich Novice Kaj nas je naučila Krisova zgodba #video Larisa Štoka Trendi Spoznajte učiteljico z velikim srcem, ki stoji za akcijo za Krisa #intervju #video Kris Zudich Novice Za Krisa zbrali 3,7 milijona evrov. Pomagali bodo tudi drugim otrokom.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin