Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 4. 2020,
15.27

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

57

Natisni članek

Borut Pahor Koronavirus virus predsednik

Sobota, 18. 4. 2020, 15.27

4 leta

Pahor po plazu kritik popravlja vtis, zdaj pozira celo v skafandru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

57

Borut Pahor | Predsednik republike Borut Pahor se je v četrtek javno opravičil, ker med sredinim obiskom območja ob slovensko-hrvaški meji ni upošteval varnostne razdalje. | Foto STA

Predsednik republike Borut Pahor se je v četrtek javno opravičil, ker med sredinim obiskom območja ob slovensko-hrvaški meji ni upošteval varnostne razdalje.

Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor se je v preteklih dneh znašel pod plazom kritik, ker med sredinim obiskom območja ob Kolpi z notranjim ministrom Alešem Hojsom in obrambnim ministrom Matejem Toninom ni upošteval varnostne razdalje. Pahor se je za svoje ravnanje najprej javno opravičil, nato pa je na družbenem omrežju Instagram delil fotografijo, na kateri pozira z zaščitnim plaščem, masko in čelado.

"Potrebna zaščita je v teh časih dobila povsem nov pomen," je pod objavo omenjene fotografije na družbenem omrežju Instagram zapisal predsednik republike Borut Pahor, ki je očitno vendarle spoznal, da se z novim koronavirusom ni dobro šaliti. Pahor je bil namreč v zadnjih dneh tarča kritik zaradi sredinega obiska slovensko-hrvaške meje, saj v družbi obrambnega ministra Mateja Tonina in notranjega ministra Aleša Hojsa ni upošteval potrebne varnostne razdalje.

Borut Pahor
Novice Predsednik Pahor se je opravičil za napako #video

Pahorja kritizirajo tudi zaradi obiskov domov za starejše v času epidemije

Trojica prav tako ni uporabljala zaščitnih mask, vendar pa je Hojs, ki je spodrsljaj glede socialne distance v četrtek priznal, pojasnil, da uporaba zaščitnih mask na prostem ni obvezna. Zaradi neupoštevanja varnostne razdalje se je v četrtek javno opravičil tudi Pahor. Kot je razvidno iz komentarjev pod objavo fotografije, v kateri predsednik pozira z zaščitnim plaščem, masko in čelado, mu sicer nekateri njegovi sledilci spodrsljaja še niso oprostili.

Spomnimo, da na Pahorja kritike letijo tudi zaradi njegovih obiskov domov za starejše v času epidemije koronavirusa. Starejši so namreč v času epidemije najbolj ogrožena skupina, med predsednikovimi obiski pa na balkonih stojijo tesno skupaj. Marsikateri uporabnik Instagrama se ob prej omenjeni predsednikovi fotografiji sprašuje, zakaj Pahor namesto poziranja v zaščitni opremi, ki bi je bili še kako veseli v marsikaterem domu za starejše, tako kot drugi državljani preprosto ne upošteva pravil in ostane doma.

Koronavirus Infekcijska
Novice V Sloveniji potrjenih 13 novih okužb, štiri osebe umrle #video
Ne spreglejte