Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 11. 2021,
18.59

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

4

Natisni članek

Kosovo Borut Pahor predsednik Slovenije

Ponedeljek, 29. 11. 2021, 18.59

2 leti, 4 mesece

Pahor na Kosovu pozval k napredku v dialogu med Prištino in Beogradom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

4

Predsednik republike Borut Pahor je danes na delovnem obisku na Kosovu, kjer se je srečal s predsednico Kosova Vjoso Osmani. Pahor je znova podprl Kosovo pri doseganju ciljev na poti približevanja evroatlantskim integracijam. Pozval je k nadaljevanju sprejemanja in izvajanja reform ter k dialogu med Beogradom in Prištino.

Predsednik Pahor je poudaril pomen implementacije do zdaj sklenjenih dogovorov in iskanje celostne rešitve v odnosih med Kosovom in Srbijo, so sporočili iz njegovega urada. Poudaril je, da trenutni zastoj ne koristi nikomur, ter opozoril na pomen dialoga, ki pa ni preprost, saj mora rešiti zelo zapletena vprašanja. Prepričan je, da se lahko zgodi napredek, če je na obeh straneh politična volja, so sporočili.

Pahor in predsednica Osmani sta po pogovoru pred predsedniško palačo zasadila drevo in s tem simbolno potrdila prijateljstvo med državama, so sporočili iz predsednikovega urada.

Novice Presenečenje: Matej Tonin po Parsifalu tone, po Mediani vzpon

Pogovori o razmerah in trenutnem stanju pogovorov med Beogradom in Prištino

Predsednik države se je danes sestal tudi s predsednikom kosovske vlade Albinom Kurtijem, s katerim sta govorila o razmerah v regiji in o trenutnem stanju pogovorov med Beogradom in Prištino. Pahor je ponovil, da trajna stabilizacija, razvoj in napredek ter vključenost Kosova in drugih držav Zahodnega Balkana v evroatlantske integracije ostajajo v strateškem interesu Slovenije.

V okviru obiska bo Pahor popoldne obiskal pripadnike 44. slovenskega kontingenta, ki delujejo v operaciji Kfor. Ob tem se bo srečal tudi s poveljniškim osebjem te operacije na Kosovu ter se seznanil z razmerami na operativnem območju, kjer slovenski kontingent opravlja svoje dolžnosti.

Z visokimi vojaškimi predstavniki iz poveljniške strukture Kfor, med drugim tudi s poveljnikom te strukture in poveljnikom regionalnega poveljstva Zahod, bo opravil pogovore o aktualnih splošnih razmerah na Kosovu, o aktivnostih in stanju v operaciji ter o prihodnjem sodelovanju slovenskega kontingenta, so sporočili.

Miša Molk Mia Skrbinac
Novice Kako je Miša Molk s trditvijo presenetila igralko Mio Skrbinac #video
Ne spreglejte