Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 3. 2018,
15.19

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

1

Natisni članek

volitve NSi levica Miro Cerar Alenka Bratušek

Četrtek, 15. 3. 2018, 15.19

6 let, 1 mesec

Odzivi strank po Cerarjevem odhodu: Ne bomo točili solz #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

1

Srečanje premierja Cerarja s predsednikom Pahorjem. | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Predsednik države Borut Pahor je po odstopu premierja Mira Cerarja napovedal predčasne volitve, ki bodo predvidoma maja. Alenka Bratušek je prepričana, da je Cerar državo prepustil v kritičnih razmerah, Luka Mesec iz Levice za to vlado ne bo jokal, podpredsednik NSi Valentin Hajdinak pa meni, da si lahko zdaj Slovenija oddahne.

"Ko postaneš predsednik vlade, prevzameš nase ogromno odgovornost za vodenje države, a to moraš ugotoviti prvi dan, ne šele dva meseca pred volitvami," je v izjavi v DZ opozorila Alenka Bratušek in dodala, da je v vodo padel še zadnji Cerarjev projekt, "ki so mu rekli politična stabilnost".

Po njenih ocenah je bila Cerarjeva vladna koalicija krhka. Ponovila je, da je Cerar državo prevzel v dobri kondiciji, ko je bila gospodarska rast 3,1-odstotna, in ne on ne koalicijski partnerji ne morejo govoriti, da so državo rešili iz krize. Bratuškova si sicer težko predstavlja, "da bi v kriznih letih imeli tako neodločnega predsednika vlade, ki bi ob vsaki prepreki, ki jo dobi predse, zelo jamral".


Na predčasne volitve bomo odšli maja #foto #video 


Levica ne bo točila solz

 Levici bomo naredili vse, da bomo po volitvah dobili vlado, ki ne bo privatizirala in bo eno milijardo evrov namesto v orožje vložila v razvoj, socialo, zdravstvo in šolstvo, ter bo namesto za peščico skrbela za vse," je napovedal Luka Mesec. | Foto: Matej Leskovšek Levici bomo naredili vse, da bomo po volitvah dobili vlado, ki ne bo privatizirala in bo eno milijardo evrov namesto v orožje vložila v razvoj, socialo, zdravstvo in šolstvo, ter bo namesto za peščico skrbela za vse," je napovedal Luka Mesec. Foto: Matej Leskovšek Vodja poslanske skupine Levice Luka Mesec razlog za odstop premierja Mira Cerarja vidi v tem, da se je vlada z nekaterimi projekti znašla v slepi ulici, za kar odgovornost po njegovem nosi koalicija sama oziroma posamezne koalicijske partnerice. Pravi še, da za to vlado ne bo nihče točil solz in da so sami na volitve pripravljeni.

Mesec je v izjavi novinarjem med projekti, zaradi katerih se je vlada znašla v slepi ulici, navedel projekt drugi tir, za katerega so po njegovem odgovorni vsi trije koalicijski partnerji. Drugi tak projekt je zdravstvena reforma, za propad katere krivi SD in DeSUS, tretji neuspeli projekt pa so neuspešna pogajanja s sindikati javnega sektorja. Kot enega od razlogov, da ni uspela zdravstvena forma, vidi v tem, da ni bilo ukinjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, do česar po njegovih besedah ni prišlo zaradi lobiranja zavarovalnic.

NSi: Lahko si oddahnemo

Po besedah podpredsednika NSi Valentina Hajdinjaka si lahko Slovenija po odstopu premierja Mira Cerarja oddahne, da te vlade ni več. To pravzaprav niti ni čudno, kajti ta vlada ni imela jasnih prioritet in jasnih ciljev, je poudaril in dodal: "Skrajni čas je, da priložnost za vodenje države dobimo stranke, ki imamo rešitve in mislimo resno."

"Čakalne vrste pri zdravnikih so vse daljše, plače in pokojnine so nizke, davki so previsoki, modernizacije pravosodja ni bilo, in namesto da bi se vlada ukvarjala s težavami, ki tarejo ljudi, je bila razglašena in se je ukvarjala sama s sabo," je bil do aktualne vlade kritičen Hajdinjak.


Preberite še:

Miro Cerar odstopil s položaja predsednika vlade #video #foto

Janša: Tudi zdaj se ne bodo zgodile normalne volitve

Tuji mediji: Velik politični potres v Sloveniji

Referendum razveljavljen: še enkrat bomo odšli na volišča #DrugiTir


 

Ne spreglejte