Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 7. 2019,
11.26

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

10

Natisni članek

zavarovalniška goljufija umor obtožnica Sebastien Abramov

Ponedeljek, 22. 7. 2019, 11.26

4 leta, 9 mesecev

Odvetnik Abramova vložil zahtevo za varstvo zakonitosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

10

Sebastien Abramov | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Za 29-letnega Sebastiena Abramova, ki ga sodišče obravnava zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle, je njegov odvetnik Mitja Pavčič na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi kršitev zakona o kazenskem postopku in ustave, je danes potrdil Pavčič.

Sebastien Abramov
Novice Oče Sare Veber: To je pravi inteligentni psihopat, naj se cvre v peklu! #video

Pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju konec junija letos je Sebastien Abramov vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Sara Veber, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško.

Okrožno sodišče delno ugodilo pritožbi obrambe

Sodišče je takrat na predlog tožilstva za Abramova odredilo enomesečni pripor, obramba pa se je na sklep pritožila, saj je menila, da je obrazložitev o priporu pavšalna in pomanjkljiva.

Senat Okrožnega sodišča v Celju je delno ugodil pritožbi obrambe. Ugotovil je, da razlog begosumnosti ni podan, glede razloga ponovitvene nevarnosti pa je menil, da je sklep o uvedbi pripora pravnomočen. Obramba s tem ni bila zadovoljna, zato je vložila zahtevo za varstvo zakonitosti.

Sebastien Abramov
Novice Abramov se je družil s policisti, a tajni sodelavec ni bil #video

Odločitev celjskega sodišča o priporu sicer trenutno miruje, ker je Abramov že v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Ljubljansko okrožno sodišče mu je pripor v tej zadevi nazadnje podaljšalo do 6. avgusta. Do takrat je mogoče pričakovati, da bo tožilstvo vložilo obtožnico.

Če bi bil pripor v Ljubljani odpravljen, bi stopila v veljavo odločitev celjskega preiskovalnega sodnika o odreditvi enomesečnega pripora v zadevi, ki obravnava sum umora Sare Veber.

Sebastien Abramov
Novice Abramov vztraja, da je pri smrti Vebrove šlo za nesrečo #video

V tej zadevi je Okrožno sodišče v Celju ta mesec izdalo sklep o uvedbi sodne preiskave, zoper katerega se je obramba prav tako prejšnji teden pritožila. Abramov je osumljen, da je storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora.

Zoper Abramova teče tudi postopek pred Okrajnim sodiščem v Žalcu zaradi suma goljufije staršev Vebrove. Potem ko je sodišče primer zaradi kadrovskih sprememb dodelilo novemu sodniku, bo ta postopek znova stekel predvidoma oktobra.

Sebastien Abramov
Novice Celjsko sodišče sklenilo uvesti preiskavo v zadevi Abramov
Ne spreglejte