SiolNET. Novice Slovenija
4,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Počitniški vozni red

Od danes naprej bo ta avtobus LPP vozil le na klic

4,56

termometer

LPP avtobus Ljubljana
Foto: Bojan Puhek

Z današnjim dnem so v mestnem in medkrajevnem potniškem prometu Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), ki pokriva Ljubljano z okolico, začeli veljati poletni vozni redi. Ravno tako bodo od sobote naprej v veljavo stopili spremenjeni sobotni in nedeljski vozni redi za linije mestnega potniškega prometa. 

LPP avtobus Ljubljana Novice Zdaj bomo na "trolo" čakali še dlje

Največja sprememba se obeta na liniji številka 23 med Podutikom in Kamno Gorico, ki bo po novem med počitnicami delovala na klic, zato bo od danes naprej prevoz na tej liniji potrebno predhodno naročiti. Namesto avtobusa bodo za prevoz poskrbeli z električnimi vozili, so pojasnili. 

Načrtujte vozno pot, da ne boste predolgo čakali

"Nove vozne rede smo spremenili že na vseh postajališčih, na katerih imajo potniki tudi vse informacije o prihodih in odhodih avtobusov. Spremembe voznih redov so dostopne tudi na naši spletni strani," dodajajo. 

LPP avtobus Ljubljana Foto: Bojan Puhek

"Odhodi avtobusov so redkejši, se pa tudi razlikujejo od linije do linije. Tiste linije, ki so bile že prej manj pogoste oziroma tam, kjer je manj potnikov in povpraševanja, med poletjem vozijo še redkeje. Zato potnikom svetujemo, da pred odhodom preverijo čas odhoda določenega avtobusa, tako da lažje načrtujejo svojo vozno pot in da jim ni treba predolgo čakati na postajališčih," dodajajo.

Za dijake in študente trimesečna vozovnica

Za dijake in študente še naprej velja trimesečna vozovnica, ki traja od junija do avgusta. Cena vozovnice je 20 evrov.

Nakup delovne vozovnice bo še naprej mesečen, za njo bo treba odšteti 37 evrov.  Vozovnica za enkratni prevoz s prestopanjem v okviru 90 minut od prve validacije v prvem območju znaša 1,30 evra, v drugem območju 1,75 evra in v tretjem 2,70 evra.  

Vozni redi:

Poletni vozni redi mestnih avtobusov so dostopni na: KLIK

Poletni vozni redi medkrajevnih avtobusov so dostopni na: KLIK
Postajališče LPP postaja avtobus pešec potnik Ljubljana Novice Enkratna vožnja z LPP od aprila dražja, v središču navzgor tudi parkirnine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin