Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2024,
11.52

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

Natisni članek

Tržič požar šola

Četrtek, 6. 6. 2024, 11.52

2 tedna

Nove podrobnosti o požaru na šoli v Bistrici pri Tržiču #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20
pogorela šola v Tržiču | Na osnovni šoli do konca tedna ne bo pouka.  | Foto Občina Tržič

Na osnovni šoli do konca tedna ne bo pouka.

Foto: Občina Tržič

V sredo popoldne je zagorelo v Osnovni šoli Bistrica pri Tržiču. Požar je zajel ostrešje šole, v kateri je bilo takrat 60 od skupno 367 učencev. Vse učence so varno evakuirali in požar pogasili, so sporočili s tržiške občine. Po prvi oceni je zagorelo 600 kvadratnih metrov ostrešja, poškodovanih je šest učilnic. Kljub temu na občini napovedujejo, da se bo pouk na šoli nadaljeval v ponedeljek.

 

 

Na intervenciji je posredovalo 216 gasilcev iz 23 enot, na šolo so prišli s kar 46 vozili. "Zaradi zahtevnosti gašenja so bili poleg Gasilsko reševalne službe (Gars) Kranj aktivirani prostovoljni gasilci gasilskih zvez Tržič, Naklo, Radovljica in Kranj. Intervencijo je vodil občinski štab CZ Tržič ob pomoči Garsa Kranj," pravijo na občini.

Na kraju so bili prisotni še kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Kranj in Komunala Tržič. Za pomoč pri odstranjevanju sončne elektrarne in pokrivanje strehe so aktivirali regijsko enoto civilne zaščite z avtodvigalom.

Posledice požara OŠ Bistrica | Foto: Bralka Foto: Bralka

Danes poteka sanacija pogorišča. Po oceni vodje intervencije bo prva sanacija za zaščito objekta aktivno potekala še nekaj časa, zato vse okoliške prebivalce prosi, naj ne otežujejo dela intervencijskim in drugim službam.

"Trenutno poteka aktivna sodnomedicinska preiskava za ugotavljanje vzroka požara. Hkrati potekajo tudi ogledi stopnje poškodovanosti objekta," pravijo na občini.

Posledice požara OŠ Bistrica | Foto: Bralka Foto: Bralka

Gasilci začenjajo sesanje vode iz objekta. Za intervencijo so porabili 120 kubičnih metrov vode iz javnega vodovodnega omrežja in vodo iz gasilskih cistern, ki so jo gasilske enote pripeljale s seboj.

Zaradi posledic požara se bo pouk v šoli nadaljeval v ponedeljek, 10. 6. 2024

"Vse starše smo obvestili, da otroci niti danes niti jutri nimajo pouka. V šoli ni elektrike, učilnice so uničene, mokre, prostore pa bo treba tudi dobro prezračiti, ker je vonj po dimu močno prisoten," sporočajo s tržiške občine.

Dina Pintarič, ravnateljica Osnovne šole Bistrica pri Tržiču, pravi, da je hvaležna vsem gasilcem za posredovanje in občini za podporo. "Skupaj rešujemo težave. Moram pa povedati, da kljub nesreči, ki nas je doletela, vidimo danes okrog sebe veliko pozitivnega – razumevanje staršev, klici in podpora kolegov, nesebičnost ljudi, sočustvovanje, pripravljenost pomagati ..." je zapisala.

Fotogalerija
1
 / 7
Šola
Novice Gasilcem uspelo omejiti požar na osnovni šoli v Bistrici pri Tržiču #video
Ne spreglejte