SiolNET. Novice Slovenija
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obeta se gradnja novega mostu čez Dragonjo

0,07

termometer

mOST
Obnovili bodo stari most in zgradili novega. Foto: Novi List

Vlada je ratificirala sporazum med Slovenijo in Hrvaško o gradnji cestnega mostu pri stalnem mejnem prehodu za mednarodni promet potnikov in blaga v cestnem prometu Dragonja (Slovenija) in Kaštel (Hrvaška). Sporazum sta 16. aprila v Bujah podpisala slovenski minister za infrastrukturo Andrej Vrtovec in hrvaški minister za morje, promet in infrastrukturo Oleg Butković. 

Slovenska vlada je v ponedeljek sporočila, da je s Hrvaško ratificirala sporazum o izgradnji novega cestnega mostu na stalnem mejnem prehodu za mednarodni potniški in tovorni promet Kaštel−Dragonja, piše Novi list.

Projekt, vreden 1,6 milijona evrov, predvideva obnovo starega mostu, zgrajenega leta 1969, in gradnjo novega mostu. Obnova starega mostu naj bi povečala varnost in pretočnost čezmejnega prometa v delu hrvaške Istre in na slovenski Obali. Slovenija in Hrvaška bosta investirali vsaka polovico. 

Gradnjo bodo začeli takoj, ko bodo pridobljena vsa potrebna dovoljenja in razpisan javni razpis za izvajalce.

Na slovensko-hrvaški meji je treba obnoviti še veliko mostov 

Po besedah ministra Butkovića je to dober primer, kako tudi v prihodnosti organizirati obnovo drugih rečnih mostov na dolgi slovensko-hrvaški meji.

Gorski Kotar Trendi Zima na Kvarnerju pulj Novice V Istri odpovedali silvestrovanje: "Ljudje so se preveč sprostili in to ni dobro" hrvaške avtoceste Novice Zaradi snega in vetra kaos na hrvaških cestah Andrej Plenković Novice Plenković: Slovenija srečna, da je Hrvaški pomagala glede schengna

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin