SiolNET. Novice Slovenija
3,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na obali se je oglasila sirena, Tartinijev trg spet pod vodo #foto #video

3,34

termometer

Ob dopoldanskem povišanem plimovanju je morje poplavilo najnižje predele obale v Izoli in Piranu, vendar tudi zaradi preventivnih ukrepov pristojnim službam ni bilo treba ukrepati nikjer. Po besedah pristojnih se voda počasi že umika, stanje pa se normalizira.

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

V Izoli je v celoti poplavilo Veliki trg in del Sončnega nabrežja, kjer so pristojni postavili tudi protipoplavne ovire. Plimovanje je bilo danes manj izrazito kot v torek zvečer in sredo zjutraj, je pojasnil namestnik poveljnika izolske civilne zaščite Denis Udovič

Voda ni dosegla objektov in posledično niso izvedli nobene intervencije s prečrpavanjem vode iz objektov.

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4
Svoje videoposnetke in fotografije dogajanja na slovenski obali nam pošljite na siolfoto@tsmedia.si.

Kot je še dejal Udovič, so bili v Izoli na plimovanje dobro pripravljeni. Tako so že v četrtek obvestili okoliške prostovoljne gasilce, da jih bodo po potrebi aktivirali, danes zjutraj pa so aktivirali tudi člane Prostovoljnega gasilskega društva Izola. Razmere v Izoli se že umirjajo, gladina morja se spušča.

Takole je bilo na obali v noči na sredo.


Tudi v Piranu je kljub poplavljanju nekaterih območij v starem mestnem jedru dan minil brez ene same intervencije, je povedal poveljnik Civilne zaščite Piran Egon Štibilj. Kot je ocenil, so bili ljudje na plimovanje dobro pripravljeni in se tudi sami zaščitili. Prebivalstvu so sicer razdelili kar 2.500 protipoplavnih vreč peska in še 700 napihljivih vreč. Tudi v Piranu gladina morja že upada.

Stanje v sredo zjutraj


Poplave v Piranu Novice Obala pod vodo, včeraj druga najvišja plima v zadnjih 50 letih #foto #video

Najvišja plima v zadnjih 50 letih

Napovedi agencije za okolje o ponovnem visokem plimovanju so se tako uresničile, vendar je bilo poplavljanje bistveno manj izrazito kot v noči na sredo, ko so obalni gasilci skupaj opravili okoli 60 intervencij.

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Poplave v Izoli. Foto: Jurij Bednarik.


Po podatkih Arsa je bila torkova najvišja zabeležena višina morja na merilni postaji v Kopru s 373 centimetri najvišja od novembra 1969.

morje valovi Novice Arso opozarja: morje bo jutri znova poplavilo nižje predele obale #video #animacija

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin