Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2019,
6.53

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

Natisni članek

vreme padavine dež vremenska napoved

Četrtek, 14. 11. 2019, 6.53

4 leta, 5 mesecev

Arso opozarja: morje bo jutri znova poplavilo nižje predele obale #video #animacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

Ponoči bo oblačno, v zahodni in osrednji Sloveniji bo znova začelo deževati. Agencija za okolje (Arso) je medtem izdala opozorilo, saj bo plimovanje morja v prihodnjih dneh povišano. Najvišja gladina morja bo ob plimi jutri med 8. in 12. uro, ko lahko morje znova poplavi v večjem obsegu, predvidoma v višini med 30 in 50 centimetrov, zato je mogoče pričakovati, da bo poplavilo nižje ležeče predele obale. Naraščale bodo tudi reke po državi. 

V noči na petek bo na Primorskem pihala šibka burja, proti jutru pa bo ob morju zapihal jugo. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale med 1 do 6 stopinj, na Primorskem bo za odtenek topleje, saj bomo namerili od 7 do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje (Arso). 

V noči na soboto bodo padavine zajele vso državo

Jutri bo v zahodnem in osrednjem delu države občasno deževalo. Drugod bo pretežno oblačno in večinoma suho. Ob morju bo pihal zmeren, oblačno okrepljen jugo, ponekod drugod pa jugovzhodni veter. Zvečer se bodo padavine okrepile in v noči na soboto zajele vso Slovenijo. 

Najnižje dnevne temperature bodo v Zgornjesavski dolini. Živo srebro se bo gibalo okoli 4 stopinj Celzija. V preostalih delih Slovenije bodo temperature dosegle od 8 do 12 stopinj, najtopleje bo na Primorskem, saj bo okoli prijetnih 17 stopinj Celzija. 

Stanje rek po Sloveniji

Danes bodo gladine reke večinoma upadale, jutri pa začele ponovno naraščati. Sprva bodo naraščale reke v zahodni polovici Slovenije, zvečer tudi v osrednji Sloveniji. V noči na soboto bodo močneje tiste v osrednji in jugozahodni Sloveniji. Najmočneje bodo narasle Ljubljanica s kraškim zaledjem, reke na Primorskem, posamezne manjše reke v osrednji Sloveniji in Sava v srednjem toku. Reke na teh območjih bodo imele velike pretoke, ponekod se lahko pojavijo razlivanja.

Plimovanje morja bo v prihodnjih dneh povišano. Najvišja gladina morje bo ob plimi jutri med 8. in 12. uro, ko lahko morje spet poplavi v večjem obsegu

Tudi konec tedna v znamenju dežja

V soboto zjutraj bodo padavine prehodno oslabele, a se bodo že popoldne znova okrepile. Tudi nedelja bo deževna. Do ponedeljka zjutraj bo dež povsod ponehal, čez dan se bodo oblaki trgali. Bolj oblačno bo ostalo na Primorskem in Notranjskem, kjer bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, navajajo na Arsu.

Ne spreglejte