SiolNET. Novice Slovenija
5,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novi podatki: toliko okužb smo potrdili v torek #video

5,09

termometer

V torek smo v Sloveniji ob opravljenih 5.306 PCR-testih potrdili 1.233 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov tako znaša 23,2 odstotka. Včeraj je zaradi koronavirusne bolezni umrlo pet ljudi. 
 

Število potrjenih okužb je v torek krepko preseglo tisočico. Po podatkih vlade, ki jih je ta objavila na Twitterju, se je sedemdnevno povprečje s 1.014 dvignilo na 1.021. V skladu z načrtom sproščanja ukrepov tako država ostaja v rdeči fazi, saj pogoj za prehod v oranžno fazo, ki določa povprečno manj kot 1.000 okužb na dan v enem tednu, ni izpolnjen.

Ob 5.306 PCR-testih so opravili še 23.413 hitrih antigenskih testov. Vse pozitivne izvide hitrih testov preverjajo še z bolj zanesljivimi PCR-testi. Trenutno je v državi aktivnih 13.451 primerov okužbe. 

Vse več hospitaliziranih potrebuje intenzivno oskrbo 

V bolnišnicah se zdravi 622 bolnikov, pet več kot dan pred tem. Število zasedenih postelj na intenzivni negi se povečuje. V ponedeljek je intenzivno oskrbo potrebovalo 142 pacientov, včeraj pa že 154. Iz bolnišnic so odpustili 62 ljudi. 

Umrlo je pet ljudi, kar pomeni, da je do zdaj v Sloveniji umrlo 4.135 covidnih bolnikov.

V ponedeljek smo v Sloveniji ob opravljenih 4.588 PCR-testih potrdili 1.049 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 22,9 odstotka opravljenih testov. Zaradi koronavirusne bolezni so umrli štirje ljudje. 

Po podatkih, objavljenih na spletni strani NIJZ, so v Sloveniji z enim odmerkom cepiva proti novemu koronavirusu cepili 343.315 oseb, z dvema pa 122.985 oseb. 

cepivo, cepljenje Novice Johnson & Johnson ustavil dobavo cepiva za EU

Začetek samotestiranja v šolah

Samotestiranje dijakov s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom se začenja ta petek, nato pa bodo testiranja ponavljali vsak ponedeljek, je na včerajšnji novinarski konferenci dejal državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar. Učenci zadnje triade osnovnih šol se bodo začeli samotestirati po prvomajskih praznikih. Enako načrtujejo tudi za študente. 

Šola Novice Začetek samotestiranja v šolah že ta petek #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin