SiolNET. Novice Slovenija
8,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novi podatki: potrdili smo trimestno število okužb #video

8,23

termometer

V Sloveniji smo v torek opravili 1.807 PCR-testov na novi koronavirus in ob tem potrdili 111 okužb. Delež pozitivnih testov znaša 6,1 odstotka in je še višji kot dan pred tem, ko je znašal 5,1 odstotka.

V začetku tega tedna smo potrdili največ okužb po 17. juniju, in sicer 88. Število okužb je z zadnjim dnem še naraslo in potrdili smo 111 pozitivnih PCR-testov. Za primerjavo: pretekli torek smo potrdili 83 okužb. 

Nazadnje smo trimestno število okužb potrdili pred dobrim mesecem, 15. junija je bilo na testiranju pozitivnih 117 ljudi. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov je 58, še v torek je znašalo 54. Število aktivnih primerov se je v primerjavi s torkom povečalo za 39, 14-dnevno povprečje pa za dva.

 V bolnišnicah zdravijo 27 covidnih bolnikov, od tega jih osem potrebuje intenzivno zdravljenje. V torek ni umrl noben covidni bolnik.

Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, so poleg 1.807 PCR-testov opravili še 18.582 hitrih antigenskih testov. 

Krek: Četrti val je že tukaj

 "Na četrti val ni več treba čakati, saj je ta že tukaj in se razvija, kar je treba sprejeti z vso resnostjo. Vsem, ki morda še odhajate na dopust v tujino, priporočam, da se vrnete vsaj do 15. avgusta," je na včerajšnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 dejal direktor NIJZ Milan Krek

Milan Krek Novice Potrdili največ okužb po 17. juniju #video Hrvaška Novice Okužbe na Hrvaškem: boste sploh lahko šli na dopust?

Število okuženih dijakov še naprej narašča

Ob tem so na NIJZ objavili podatke o okužbah med dijaki, ki so se vrnili z maturantskega izleta v Lloret de Mar v Španiji. Med skupino dolenjskih maturantov so do torka potrdili 138 okužb z novim koronavirusom, ti so dodatno okužili še vsaj 87 ljudi (sekundarne okužbe), epidemiologi pa so prepoznali še 470 visoko tveganih stikov znotraj tega izbruha, za katere so predlagali karanteno na domu.

Med dijaki z gorenjske, ki so prav tako dopustovali v omenjenem španskem letovišču, a so se v Slovenijo vrnili nekaj dni pozneje, pa so do torka potrdili 69 okužb, ti so dodatno okužili vsaj 14 ljudi. Epidemiologi pa so v povezavi s tem izbruhom prepoznali še 306 visoko tveganih stikov, za katere so predlagali karanteno.

Simona Kustec Lipicer Novice NIJZ: Vrnite se 14 dni pred začetkom pouka. Kustečeva: Glede zaprtja šol jeseni …

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin