Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2020,
11.54

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,76

17

Natisni članek

Slovenija Koronavirus

Torek, 14. 4. 2020, 11.54

4 leta

Epidemija novega koronavirusa v Sloveniji

Večina umrlih za koronavirusom v Sloveniji starejših od 85 let #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,76

17

V Sloveniji so v ponedeljek opravili 541 testov in okužbo z novim koronavirusom potrdili pri osmih ljudeh, skupaj je pozitivnih 1.220 ljudi. Zaradi bolezni covid-19 je v ponedeljek umrla še ena oseba, skupaj do zdaj že 56. Večina žrtev je bila starejša od 85 let. 

Do včeraj opolnoči so okužbo z novim koronavirusom skupaj potrdili pri 1.220 ljudeh. Med 541 testi je bilo osem pozitivnih. Med okuženimi je 548 moških in 672 žensk.

V bolnišnicah so se v ponedeljek zdravili 103 ljudje, kar je osem več kot dan prej. Na intenzivni negi se zdravi 35 ljudi, kar je eden več kot v nedeljo. Skupaj so do zdaj v Sloveniji opravili 35.946 testiranj.

 

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je največ smrtnih žrtev starejših od 85 let, je poročal RTV. Podatki po starostnih skupinah so bili zajeti do pretekle sobote, ko je število smrtnih žrtev znašalo 53. Za zdaj še ni podatkov o tem, koliko umrlih za novim koronavirusom je imelo še pridružene bolezni, je poročal RTV.

Kot je na današnji tiskovni konferenci povedal uradni govorec vlade Jelko Kacin, ti podatki niso zanesljivi, saj se med prazniki testira manj ljudi. Je pa dejal, da je v bolnišnicah vsak dan več ljudi in da število pacientov na intenzivni negi raste. Zanesljivejši bodo tako podatki, ki jih bomo pridobili v prihodnjih dneh.

Okuženost po statističnih regijah Slovenije:

V Sloveniji imamo trenutno 378 primerov okužb iz osrednjeslovenske regije, 258 iz savinjske, 126 iz jugovzhodne Slovenije, 117 iz pomurske, 103 iz podravske, 75 iz gorenjske, 45 iz koroške, 30 iz primorsko-notranjske, 26 iz zasavske, 21 iz goriške, 20 iz obalno-kraške in 12 primerov okužb z novim koronavirusom iz posavske regije. Devet obolelih je tujih državljanov.

okuženost | Foto: NIJZ Foto: NIJZ

Na današnji novinarski konferenci je o stanju koronavirusa v Sloveniji spregovorila Bojana Beović, vodja svetovalne skupine ministrstva za zdravje.


V UKC Maribor 32 hospitaliziranih, v Celju 19

Iz mariborskega kliničnega centra so sporočili, da so imeli včeraj skupno 32 hospitalizacij, povezanih z boleznijo covid-19, od tega se 14 bolnikov zdravi na oddelku intenzivne nege. Iz bolnišnične oskrbe so skupaj do včeraj odpustili 44 ljudi. 

Kljub temu, da na pediatrični kliniki v Mariboru še niso obravnavali otroka, ki bi bil okužen z novim koronavirusom, so sprejeli nove stroge ukrepe. "Ne želimo si, da bi virus vnesli na naš oddelek," je dejal vršilec dolžnosti predstojnika Klinike za pediatrijo Jernej Dolinšek. 

Več o načinu delovanja mariborske pediatrije si lahko pogledate v prispevku zgoraj.
 


V splošni bolnišnici Celje pa so imeli danes do 8. ure zjutraj hospitaliziranih 19 pacientov, od tega se je sedem bolnikov zdravilo v enoti intenzivne terapije, so sporočili prek Twitterja. 

V UKC Ljubljana 12 bolnikov na intenzivni enoti

Na ljubljanski kliniki za infekcijske bolezni je danes hospitaliziranih 43 bolnikov z novim koronavirusom, 31 pacientov se zdravi na navadnih oddelkih, med njimi jih je sedem na ortopedski kliniki. Dvanajst pacientov se zdravi v enoti intenzivne terapije. 

Koronavirus Infekcijska
Novice Rokavice niso več obvezne. Bo kmalu spet dovoljeno gibanje med občinami? #video
Ne spreglejte