SiolNET. Novice Slovenija
6,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Nihče se ne drži karantene. Ljudje to skrivajo, okužbe pa se širijo."

6,10

termometer

Karantena. Osamljenost. Koronavirus. Izolacija. | Fotografija je simbolična. | Foto: Getty Images
Fotografija je simbolična. Foto: Getty Images

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je na svojem Facebook profilu delil zgodbo para, ki se je najverjetneje okužil v skupnih prostorih bloka, kjer večina krši karanteno. Okužena pozivata: "Ravnajmo odgovorno in solidarno do ranljivejših!"

Kot pripovedujeta, sta s soprogo pred dnevi, kljub temu da sta se strogo držala vseh ukrepov, izvedela, da sta okužena s koronavirusom. 

Oba sta rizična bolnika

"Ker sva oba v precej rizičnih skupinah - meni so presadili pljuča, soproga pa je nekaj mesecev po operaciji zaradi invazivnega raka dojke -, sva se izogibala vsem stikom, v trgovino je do zdaj šel eden od naju enkrat tedensko, z zaščitno masko in rokavicami," pravita.

Karantena. Osamljenost. Koronavirus. Izolacija. Novice Okuženih je okoli 60 tisoč ljudi. To je rešitev za končanje epidemije.

Nihče se ne drži karantene

V bloku, kjer živita, sta dva stanovalca po covidu, kar nekaj pa jih je, ki imajo odločbe o karanteni, pa morda še kaj. "Nihče se ne drži karantene, enako nama prek telefonskih stikov povedo tudi prijatelji, pa saj nihče nikogar ne obvesti, da je morda obolel, da je v karanteni. Ljudje to skrivajo, okužbe pa se širijo," pripovedujeta.

Sklepata, da sta se okužila v skupnih prostorih bloka

Kot pravita, mask v skupnih prostorih ne nosi nihče, v bloku so tudi posamezniki, ki glasno razpravljajo, da "si je virus nekdo izmislil". "Sklepava, da sva se okužila ob srečanju z osebo v skupnih prostorih bloka," dodajata.

Marjan Šarec Novice Tudi Šarec med čakanjem na rezultate testa kršil pravilo samoizolacije #video

Odgovorne pozivata k ukrepanju

Okužena pravita, da je stanje enako po večini večstanovanjskih objektov. "Odgovorne zato pozivava k odloku, ki bi zavezoval ljudi k nošenju zaščitnih obraznih mask tako v skupnih prostorih večstanovanjskih stavb kot tudi v dvigalih teh stavb."

(PRIČEVANJE) Par, ki se je okužil v skupnih prostorih bloka, kjer večina krši karanteno, poziva: Ravnajmo odgovorno in...

Posted by UKC Ljubljana on Monday, 26 October 2020

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin