Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2022,
11.09

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Natisni članek

dež poplave Južna Koreja Koreja

Torek, 9. 8. 2022, 11.09

1 leto, 8 mesecev

Neurja in poplave v Južni Koreji zahtevale najmanj sedem življenj #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Neurja in poplave v Južni Koreji so zahtevale najmanj sedem življenj, najmanj sedem ljudi pa je pogrešanih, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. V okrožju Dongjak na jugu Seula je v eni uri padlo več kot 140 milimetrov dežja na kvadratni meter, kar je po podatkih južnokorejskega vremenskega urada (KMA) rekordna količina padavin.

V prestolnici Seul in sosednjih regijah na severu države je poplavilo hiše, ceste, polja in postaje podzemne železnice, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Na območju Seula je zaradi močnega deževja umrlo najmanj sedem ljudi, sedem jih pogrešamo," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal neimenovan uslužbenec notranjega ministrstva.

Fotogalerija
1 / 7

Poškodovanih najmanj 14 ljudi, našli več trupel

V okrožju Dongjak je domnevno zaradi električnega udara umrl mestni uslužbenec, ki je poskušal odstraniti podrto drevo, v okrožju Gwanak pa so v kletnem stanovanju utonili trije ljudje, vključno s 13-letnikom. V istem okrožju so reševalci v poplavljenem stanovanju našli še eno truplo.

Truplo so našli tudi pod ruševinami zrušenega avtobusnega postajališča v provinci Gyeonggi, medtem ko je en človek umrl zaradi zemeljskega plazu. Po navedbah britanskega BBC je bilo v poplavah poškodovanih najmanj 14 ljudi.

kanader, Italija
Novice Pri gašenju požara pri Devinu pomagal dež, evakuirali kamp
hrvaška, požar, kanader, letalo za gašenje
Novice Na Hvaru izbruhnila dva obsežna požara, ena oseba umrla

Deževje naj bi trajalo več dni

Južnokorejski predsednik Jun Suk Jeol je krivdo za rekordne padavine pripisal podnebnim spremembam in dejal, da se mora vlada prilagoditi. "Vlada mora od začetka pregledati trenutni sistem obvladovanja nesreč, saj nenavadno vreme zaradi podnebnih sprememb postaja del vsakdanjega življenja," je dejal predsednik in poudaril, da se morajo na nastale razmere odzvati z vsemi močmi, navaja AFP.

Vremenoslovci napovedujejo, da se bo deževje nadaljevalo več dni, vendar naj ne bi preseglo količine desetih milimetrov na uro. Opozorilo o močnem deževju je danes izdala tudi Severna Koreja, veljalo pa naj bi predvsem za južne dele države. O škodi v tej izjemno izolirani državi sicer za zdaj niso poročali, še navaja dpa.

Nemčija požari
Novice Na stotine gasilcev se bori s požarom na vzhodu Nemčije
Novice Hrvaška v plamenih: sredi noči evakuirali obiskovalce klubov #video
Ne spreglejte