SiolNET. Novice Slovenija
1,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanji ekonomist mariborske nadškofije: zgodila se mu je krivica, a je našel duhovno moč #video

1,73

termometer

Po desetletju, ki je minilo od velike finančne krize in v katerem je večino časa presedel na zatožnih klopeh, je danes pred javnost stopil nekdanji prvi ekonomist mariborske nadškofije, Mirko Krašovec. Krašovec je bil obtožen zaradi goljufije na račun Evropske unije, konkretno, zaradi afere obnove Betnavskega gradu, v kateri je gradbena baronica Hilda Tovšak priznala krivdo in zato bila obsojena na zaporno kazen. 

Mirko Krašovec je bil v omenjenem postopku kar dvakrat obsojen, nazadnje na tri leta zapora, ki jih je tudi začel prestajati, a je bil na tretjem sojenju leta 2018 potem oproščen.

Krašovec vztraja, da zaradi krivice, ki se mu je zgodila, ni zagrenjen, saj da je našel novo duhovno moč. "Kot pri Kristusu, ki je imel 12 apostolov, od katerih je bilo 11 dobrih, eden med njimi pa je bil judež," je dejal. Krašovec krivdo za propad finančnega imperija slovenske Cerkve pripisuje nedoločenim zarotnikom tako v Sloveniji kot tudi v Italiji in celo v Vatikanu.

Birma v Velikih Laščah Novice Na birmi so se fotografirali brez mask in brez vsakršne razdalje #video Peter Štumpf Novice Pravnomočno: škof Peter Štumpf ni razžalil vernice, ki je zalezovala župnika s Novice Ker niso bili pridni, bo polovica otrok ostala brez birme

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin