SiolNET. Novice Slovenija
0,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Negovalka iz Izole kradla denar in nakit oskrbovancev, bila je tudi nasilna

0,34

termometer

kraja, policija, negovalka, Izola | Policija je ukradene predmete zasegla in poziva, naj se oškodovanci javijo, če jih prepoznajo kot svojo lastnino.  | Foto: PU Koper
Policija je ukradene predmete zasegla in poziva, naj se oškodovanci javijo, če jih prepoznajo kot svojo lastnino. Foto: PU Koper

Kriminalisti so vložili kazensko ovadbo zoper 65-letno Izolanko, ki je osumljena velikih tatvin in nasilništva. Kot osebna negovalka več starejših oskrbovancev naj bi zlorabljala njihovo nemoč ter jim ukradla nakit in denar. Najmanj v enem primeru naj bi bila do oskrbovanke nasilna, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Pri osumljenki so opravili preiskavo stanovanja in zasegli nakit, za katerega sumijo, da izvira iz kaznivih dejanj.

Kriminalisti so sume obravnavali na podlagi podanih prijav in ovadb, da je izkoriščala nemoč in zdravstvena stanja starostnikov, ki nimajo nadzora nad vrednostnimi predmeti v lastnem stanovanju ter zaupajo osebam, ki so jim predani v varovanje in oskrbo, so pojasnili na koprski policijski upravi.

Bila je tudi agresivna

Izolanka je osumljena, da si je protipravno prilastila nakit in denar v škodo več starostnikov, najmanj v enem primeru pa je bila do oskrbovanke nasilna, se do nje agresivno in ponižujoče obnašala ter jo na ta način spravljala v podrejeni položaj.

Zoper osumljeno so vložili kazensko ovadbo za kazniva dejanja velike tatvine, za kar je predvidena kazen zapora do petih let, in kaznivo dejanje nasilništva, za kar je predvidena kazen zapora do dveh let, so še sporočili s policije.

Davor Tozan iz sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper je v izjavi za javnost pojasnil, da so do zdaj prejeli prijave treh oškodovancev, in sicer v vseh treh primerih za tatvine, v enem pa tudi za nasilništvo. Osumljenko so policisti zaradi podobnih dejanj že obravnavali, nazadnje leta 2021.

Ukradeni nakit, katerega vrednosti še niso ocenili, hranijo na koprski policijski postaji. Oškodovance pozivajo, naj se zglasijo na policiji zaradi prepoznave predmetov. Prav tako pozivajo na policijo druge, pri katerih je osumljenka delala kot negovalka, če sumijo, da je pri njih izvajala podobna dejanja.

Zoper osumljeno so vložili kazensko ovadbo za kazniva dejanja velikih tatvin (po 6. točki I. odstavka 205. člena), za kar je v kazenskem zakoniku predvidena kazen zapora do petih let, in kaznivo dejanje nasilništvo (po I. odstavku 296. člena kazenskega zakonika), za katero je predvidena kazen zapora do dveh let.
Novice Ukradel policijsko vozilo in pristal na tirih, rešili so ga v zadnjih trenutkih #video rop kraja Novice Prijeli osumljenca, ki je večkrat kradel v središču Ljubljane Ukrajina Novice Izpoved ruskega častnika o mučenju Ukrajincev: Spremenili te bomo v dekle heker, računalničar, DEF CON Novice Nizozemski heker ukradel podatke skoraj vseh Avstrijcev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin