SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ne samo kruh, podarili bodo tudi tisoč potic

3

termometer

V dobrodelno akcijo Kruh za prjatla, ki kupcu v pekarni omogoča plačilo dodatnega kruha za tiste, ki si ga ne morejo privoščiti, se je v dobrih dveh tednih vključilo 158 pekarn in trgovin.

Zaživeli sta tudi spletna stran akcije in mobilna aplikacija, so sporočili pobudniki akcije.

Pekarna, ki omogoča Kruh za prjatla, je označena z napisom pri vhodu. Obiskovalci pekarne lahko tako poleg svojega nakupa plačajo še en kruh za tiste, ki si ga ne morejo privoščiti, in ga oddajo na označeno mesto. Če brezplačnega kruha ni na voljo, pobudniki akcije peke spodbujajo, da osebi, ki potrebuje kruh, tega podarijo, naslednjim kupcem pa pojasnijo namen akcije Kruh za prjatla. Tako lahko ti poravnajo stroške podarjenega kruha.

Akcijo sicer organizirajo prostovoljci, seznam pekarn, ki so vključene v akcijo, pa redno osvežujejo na strani akcije na Facebooku in novi spletni strani.

Kruh delijo tudi brezdomcem Dobrodelna akcija pa ni omejena zgolj na kruh, zato so košare napolnjene tudi z drugimi pekovskimi izdelki. Ena izmed večjih pekarn se je tako odločila, da bo do božiča podarila tisoč potic.

Pobudniki dobrodelne akcije so še zapisali, da na Celjskem kruh iz več pekarn odpeljejo brezdomcem, prostovoljci ga brezdomcem delijo tudi v Kranju in na Jesenicah, številni posamezniki pa ga odpeljejo tudi bolnim in onemoglim na dom. Sodelujoči v akciji so se povezali tudi z lokalnimi dobrodelnimi organizacijami, obveščajo izpostave Karitasa, Rdečega križa in centre za socialno delo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin