SiolNET. Novice Slovenija
0,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ukrajinske begunce bodo sprejeli tudi na Debelem rtiču

0,22

termometer

Debeli rtič | Nastanitvene kapacitete na Debelem rtiču bodo odpirali glede na prihode beguncev.  | Foto: STA
Nastanitvene kapacitete na Debelem rtiču bodo odpirali glede na prihode beguncev. Foto: STA

Na ankaranski občini so potrdili pogovore z vladnim uradom za oskrbo in integracijo migrantov o namestitvi beguncev iz Ukrajine na Debelem rtiču. Namestili naj bi predvsem ženske in otroke, več, tudi o skupnem številu beguncev, pa naj bi bilo znanega po petkovem sestanku.

Direktorica vladnega urada za oskrbo in integracijo migrantov Katarina Štrukelj je v sredo za Televizijo Slovenija navedla, da bodo v prihodnjih dneh odprli novo kapaciteto na Debelem rtiču, saj se nastanitveni center v Logatcu polni. V sredo zvečer so tako imeli nastanjenih že 326 beguncev.

Štrukljeva je sicer dodala, da se bodo nastanitvene kapacitete odpirale glede na prihode beguncev. Večina od okoli tri tisoč beguncev iz Ukrajine, ki so do zdaj prišli v Slovenijo, je sicer po njenem nastanjenih pri sorodnikih oziroma prijateljih, poleg tega pa imajo organizirano mrežo zasebnikov, ki so pripravljeni te begunce sprejeti. 

Po besedah podžupanje naj bi namestili 40 oseb 

Pogovore o namestitvi beguncev na Debelem rtiču pa je potrdila podžupanja Občine Ankaran Barbara Švagelj. Ta trenutek imajo sicer razen tega, da bodo begunci v njihovi občini nastanjeni v zelo kratkem času, zelo malo informacij.

Kot je dodala, bodo na Debelem rtiču načeloma namestili predvsem ženske in otroke, po prvih informacijah pa naj bi skupno namestili okoli 40 oseb. Gre šele za prve okvirne informacije, je navedla Švagljeva, ki se zaveda, da je priliv beguncev v Logatcu zelo močan.

V petek zjutraj se bo s predstavniki občine sestala tudi direktorica vladnega urada za oskrbo in integracijo migrantov, tako da bodo več informacij imeli po sestanku, je še napovedala podžupanja.

Aleš Hojs Novice V Sloveniji vse več beguncev iz Ukrajine. Hojs: Pomagali bomo vsem. anže Trendi Zapis, ob katerem se je Slovenija zamislila Janez Janša Novice Janša: V EU lahko pride do 15 milijonov beguncev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin