SiolNET. Novice Slovenija
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Namesto Brgleza in Novakove v DZ Dušan Verbič in Tadeja Šuštar

0,07

termometer

državni zbor |  | Foto: STA
Foto: STA

Parlamentarna mandatno-volilna komisija (MVK) bo DZ predlagala potrditev poslanskega mandata Dušanu Verbiču in Tadeji Šuštar. V poslanskih klopeh bosta nasledila Milana Brgleza in Ljudmilo Novak, katerima je s potrditvijo mandata evropskega poslanca prenehal mandat poslanca v DZ.

Milan Brglez Novice Brglez o Cerarjevi potezi: Sam bi Hunta prekinil in popravil #video

Dušan Verbič in Tadeja Šuštar bosta poslanski mesti zasedla glede na izide lanskih parlamentarnih volitev. Ker je bil Brglez na njih izvoljen na listi SMC, mandat nadomestnega poslanca pripada tej stranki.

V DZ se vrača Verbič, ki je bil poslanec SMC že v prejšnjem mandatu. Novakovo pa bo kot poslanka NSi nasledila biologinja in domžalska občinska svetnica Tadeja Šuštar, sicer tudi nekdanja podpredsednica podmladka NSi.

Tanja Fajon Novice Fajonova na vrhu liste SD za evropske volitve, med kandidati tudi Brglez

Mandatno-volilna komisija bo DZ tudi predlagala, da za namestnico predsednika Državne volilne komisije za preostanek mandatne dobe imenuje vrhovno sodnico svetnico na vrhovnem sodišču Brigito Domjan Pavlin, ki je bila tudi edina prijavljena na poziv.

Odločanje o imenovanju Mateja Čujoviča za vrhovnega sodnika na civilnem oddelku vrhovnega sodišča pa so preložili na eno prihodnjih sej. Čujoviča predlaga sodni svet. Čeprav je odločitev sodnega sveta o izbiri kandidata pravnomočna, je komisija danes preložila to točko, saj je kandidatka, ki ni bila izbrana, vložila ustavno pritožbo. Preložitev obravnave je glede na težo posledic, ki bi lahko nastopile v primeru, da bi ustavno sodišče pritožnici ugodilo, predlagal predsednik komisije Ivan Hršak (DeSUS).

Milan Brglez Sportal Milan Brglez bi šel med šahiste

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin