SiolNET. Sportal Drugi športi
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nekdanji predsednik državnega zbora kandidat za predsednika šahovske zveze

Milan Brglez bi šel med šahiste

0,43

termometer

Milan Brglez
Bo Milan Brglez naslednji predsednik Šahovske zveze Slovenije? Foto: Ana Kovač

V soboto bo znan nov predsednika Šahovske zveze Slovenije (ŠZS), na volilnem občnem zboru v prostorih ŠZS v Ljubljani, ki se bo začela ob 10. uri, pa se bosta za vodilni položaj pomerila politik in pravnik Milan Brglez, nekdanji predsednik državnega zbora med letoma 2014 in 2018, ter finančnik Sašo Čačič.

Prejšnji predsednik Tomaž Subotič je iz osebnih razlogov odstopil konec lanskega leta.

Subotič je 26. marca 2011 na čelu ŠZS nasledil Milana Kneževiča, ki je tedaj po 30 letih vodenja zveze zapustil ta položaj in je bil kot prvi doslej imenovan za častnega predsednika ŠZS. Subotič je nato aprila 2016 ponovno izvoljen na čelu ŠZS. Po njegovem odstopu je zvezo začasno vodil podpredsednik Mirko Bandelj.

ŠZS je bila ustanovljena 22. decembra 1935, prvi predsednik pa je bil Anton Kozina. V ŠZS je ta čas 78 klubov, v katere je včlanjenih 7303 šahistov, vsaj še toliko pa je igralcev, ki imajo slovenski rating, niso pa člani nobenega izmed klubov.

Zvezo, ki je imela lani 300.000 evrov proračuna, v naslednjem obdobju čaka kar nekaj velikih organizacijskih izzivov. Srednjeevropski ekipni pokal v šahu, ki bo 26. maja do 4. junija letos v Radencih, bo uvod v dva velika šahovska dogodka leta 2020 in 2021, ki bosta na Bledu. Najprej bo prihodnje leto na programu posamično člansko evropsko prvenstvo, naslednje leto pa še ekipno člansko EP.

Milan Brglez Novice Skupina intelektualcev ustanovila društvo, ki mu bo predsedoval Brglez

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin