SiolNET. Novice Slovenija
7,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Štajerskem strah pred strupom, ki naj bi povzročal smrtonosno bolezen #Argument

7,45

termometer

"Bojimo se. Napovedujejo povečanje proizvodnje izdelkov iz glifosata. Potolaženi ne bomo, dokler ne bomo imeli vpogleda v monitoring, ki ga ne bo opravilo podjetje, ampak bo neodvisen," je za oddajo Argument, ki bo na sporedu v četrtek ob 21.00 na Planetu, povedal Borut Batagelj, član civilne iniciative, ki nasprotuje povečanju proizvodnje izdelkov iz domnevno strupenega glifosata v podjetju Albaugh TKI v Račah.

 

Nekdanji Pinus, ki se je v lasti Američanov preimenoval v Albaugh TKI, proizvaja škropivo Boom Efekt. To vsebuje herbicid glifosat, zaradi uporabe katerega je bila tožnikoma, ki sta zbolela za rakom, v ZDA dosojena milijonska odškodnina. 

s Novice Z lepotnega posega se je vrnila s štirimi obrvmi #Argument

Albaugh že dlje časa čaka, da mu Agencija za okolje izda okoljevarstvenega dovoljenje za šestkratno povečanje proizvodnje proizvodnje Boom Efekta. Če se bo to zgodilo, se prebivalci Rač bojijo, da bo to imelo usodne posledice za njihovo zdravje, saj že zdaj opažajo številna rakava obolenja. 

Na Onkološkem inštitutu v Ljubljani v povezavi z Ekološko inciativo Rače kmalu razgrnili obsežno raziskavo, v kateri bodo skušali najti vzroke za visoko obolevnost za rakom v Račah in v okolici, piše portal maribor24.si. | Foto: Thinkstock Na Onkološkem inštitutu v Ljubljani v povezavi z Ekološko inciativo Rače kmalu razgrnili obsežno raziskavo, v kateri bodo skušali najti vzroke za visoko obolevnost za rakom v Račah in v okolici, piše portal maribor24.si. Foto: Thinkstock

Avstrijska Koroška prepovedala glifosat

Deželni zbor avstrijske Koroške je medtem konec marca soglasno sprejel prepoved uporabe glifosata. S tem je postala prva evropska regija, kjer se za zatiranje plevela ne sme uporabljati človeku škodljivih snovi, piše portal e-koroska.si.

Kokain, droga, mamila, droge Novice Koliko droge je med slovenskimi estradniki? #video #Argument a Novice Zakaj so Evropejci bolj naklonjeni Hrvatom kot Slovencem #Argument

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin