Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2019,
18.22

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Suhadole Komenda požar

Petek, 10. 5. 2019, 18.22

4 leta, 11 mesecev

Na deponiji odpadkov za več sto tisoč evrov škode #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

V požaru, ki je v četrtek v zgodnjih jutranjih urah izbruhnil na deponiji odpadkov družbe Publicus pri Komendi, naj bi nastalo več sto tisoč evrov škode, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Poleg bal naj bi se požar razširil tudi na delovni stroj, ki je bil močno toplotno deformiran. Vzrok požara za zdaj še ni znan.

Ker se preiskava dogodka še nadaljuje, policija za zdaj ne more potrditi, ali bi bil požar lahko posledica kaznivega dejanja. 

Fotogalerija
1 / 19

Požar gasili še ves dan

Ko so gasilci nekaj po polnoči prišli na deponijo, je bil požar na površini okoli 1.250 kvadratnih metrov že razvit, gorelo je okoli 1.500 kubičnih metrov odpadkov, je na včerajšnji novinarski konferenci v Komendi povedal vodja intervencije Roman Koncilija iz PGD Moste. Gasilo je več kot 100 gasilcev s 24 vozili, v dveh urah so požar lokalizirali, pred ognjem jim je uspelo obvarovati poslovno stavbo in južni del deponije. Intervencijo je oteževalo dejstvo, da hidranti niso delovali in da ni intervencijske površine za gasilce, je dejal.

Kot so danes sporočili iz PU Ljubljana, naj bi požar izbruhnil na delno razsutem in delno baliranem stanju odpadkov. V zunanjosti se je delno razširil na večje število približno pol tone težkih bal, naloženih sedem metro visoko, in jih deloma termično poškodoval. Pri ogledu objekta so ugotovili, da se je ogenj razširil še na delovni stroj, vreden več sto tisoč evrov.

Pitna voda ni ogrožena

Simona Perčič z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je dejala, da akutne nevarnosti za zdravje prebivalcev ni in da pitna voda ni ogrožena. Čakajo še podatke agencije za okolje, kam se je valil dim, nato bodo predvidoma vzorčili tla.

Požar Suhadole
Novice Na deponiji odpadkov zagorele bale. Kakšna je nevarnost za prebivalce? #foto #video
Ne spreglejte