SiolNET. Novice Slovenija
3,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Turistične agencije: Obvestilo o potovanjih lahko pomeni stečaj vseh agencij

3,51

termometer

Toskana. Siena.
Na ministrstvu za zunanje zadeve državljanom odsvetujejo vsa potovanja v severno Italijo in nenujna potovanja v druge dele države. Foto: Thinkstock

Slovensko zunanje ministrstvo je zaradi epidemije novega koronavirusa danes na spletni strani objavilo novo priporočilo. Tistim, ki se odločajo o potovanju v tujino, svetuje ponoven razmislek o potovanju in preložitev potovanj, ki niso nujna. V Združenju turističnih agencij Slovenije so ogorčeni nad najnovejšim obvestilom ministrstva za zunanje zadeve o potovanjih v tujino.

Po prepričanju Združenju turističnih agencij Slovenije odločitev MZZ pušča vtis, da vlada odsvetuje potovanja v tujino, kar lahko pomeni sprožitev mehanizmov odpovedi vseh rezerviranih potovanj. To lahko privede do stečaja vseh turističnih agencij, svarijo.

"V dikciji, kakršna je, povprečnemu državljanu pusti vtis, da ministrstvo in s tem tudi vlada odsvetuje (ljudje to razumejo kot prepoved, kar seveda ne drži, a tako razumejo), vsa potovanja v tujino," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik Združenja turističnih agencij Slovenije Mišo Mrvaljević.

MZZ: Odsvetujemo potovanja

Pred tem je danes MZZ zaradi širjenja novega koronavirusa sprva odsvetoval vsa potovanja v severno Italijo in nenujna potovanja v preostale dele države.

Na zunanjem ministrstvu zaradi izbruha novega koronavirusa odsvetujejo vsa potovanja na območje severne Italije. Gre za italijanske dežele Furlanija - Julijska krajina, Benečija, Tridentinska - Gornje Poadižje/Južna Tirolska, Lombardija, Emilija - Romanja, Piemont, Dolina Aoste, Ligurija in Toskana. Prav tako državljanom odsvetujejo vsa nenujna potovanja v druge dele Italije.

ZD Metlika Novice Okuženi zdravnik iz Metlike v stiku z več kot 90 ljudmi. Zdravstveni dom zaprli. #video

Na ministrstvu svetujejo preložitev vseh nenujnih potovanj v Italijo

Tistim, ki se odločajo o potovanju v Italijo, na ministrstvu svetujejo ponoven razmislek o potovanju in preložitev potovanj, ki niso nujna. Tistim, ki se odpravljajo iz Italije domov, svetujejo, da to opravijo na varen način z uporabo komercialnih prevoznih sredstev. "Priporočamo vam, da pri načrtovanju poti spremljate razvoj širjenja virusa in njegove prisotnosti po območjih," pravijo na zunanjem ministrstvu. Če se kljub temu odpravljate na pot v Italijo, preverite, katere letalske povezave delujejo, še dodajajo.

Mesto Ljubljana. Posel danes Turistični vodniki opozarjajo: "Prihodki so naenkrat padli na nič #video

Tistim, ki se odločajo o potovanju v Italijo, na ministrstvu svetujejo ponoven razmislek o potovanju in preložitev potovanj, ki niso nujna. Tistim, ki se odločajo o potovanju v Italijo, na ministrstvu svetujejo ponoven razmislek o potovanju in preložitev potovanj, ki niso nujna. Foto: Reuters

V Italiji je po poročanju BBC z novim koronavirusom okuženih že več kot 3.800 ljudi, za boleznijo covid-19, ki jo povzroča virus, pa je umrlo že 148 ljudi. Večino okužb so zabeležili v deželah Lombardija in Benečija. V Sloveniji smo danes do 15. ure zabeležili šest primerov okužb z novim koronavirusom.

Avtobusni prevozniki: Tudi brez odpovedi potovanj v Italijo je škoda ogromna

Posledice širjenja koronavirusa so za avtobusne prevoznike že zdaj velike, po odsvetovanih potovanjih v severno Italijo pa bo škoda ogromna, je za STA dejal podpredsednik sekcije za promet pri OZS Peter Mirt. Odločitev o potovanju v Italijo sicer prepušča posameznemu prevozniku. Težave občutijo tudi Slovenci, zaposleni v Italiji.

Janez Janša Novice Janša o koronavirusu: Panika ne koristi, ljudje morajo imeti točne informacije

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin