Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 3. 2020,
14.40

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,51

21

Natisni članek

Koronavirus ministrstvo za zunanje zadeve potovanja Italija

Petek, 6. 3. 2020, 14.40

4 leta, 1 mesec

Turistične agencije: Obvestilo o potovanjih lahko pomeni stečaj vseh agencij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,51

21

Toskana. Siena. | Na ministrstvu za zunanje zadeve državljanom odsvetujejo vsa potovanja v severno Italijo in nenujna potovanja v druge dele države. | Foto Thinkstock

Na ministrstvu za zunanje zadeve državljanom odsvetujejo vsa potovanja v severno Italijo in nenujna potovanja v druge dele države.

Foto: Thinkstock

Slovensko zunanje ministrstvo je zaradi epidemije novega koronavirusa danes na spletni strani objavilo novo priporočilo. Tistim, ki se odločajo o potovanju v tujino, svetuje ponoven razmislek o potovanju in preložitev potovanj, ki niso nujna. V Združenju turističnih agencij Slovenije so ogorčeni nad najnovejšim obvestilom ministrstva za zunanje zadeve o potovanjih v tujino.

Po prepričanju Združenju turističnih agencij Slovenije odločitev MZZ pušča vtis, da vlada odsvetuje potovanja v tujino, kar lahko pomeni sprožitev mehanizmov odpovedi vseh rezerviranih potovanj. To lahko privede do stečaja vseh turističnih agencij, svarijo.

"V dikciji, kakršna je, povprečnemu državljanu pusti vtis, da ministrstvo in s tem tudi vlada odsvetuje (ljudje to razumejo kot prepoved, kar seveda ne drži, a tako razumejo), vsa potovanja v tujino," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik Združenja turističnih agencij Slovenije Mišo Mrvaljević.

MZZ: Odsvetujemo potovanja

Pred tem je danes MZZ zaradi širjenja novega koronavirusa sprva odsvetoval vsa potovanja v severno Italijo in nenujna potovanja v preostale dele države.

Na zunanjem ministrstvu zaradi izbruha novega koronavirusa odsvetujejo vsa potovanja na območje severne Italije. Gre za italijanske dežele Furlanija - Julijska krajina, Benečija, Tridentinska - Gornje Poadižje/Južna Tirolska, Lombardija, Emilija - Romanja, Piemont, Dolina Aoste, Ligurija in Toskana. Prav tako državljanom odsvetujejo vsa nenujna potovanja v druge dele Italije.

UKC Maribor
Novice Okuženi zdravnik iz Metlike v stiku z več kot 90 ljudmi. Zdravstveni dom zaprli. #video

Na ministrstvu svetujejo preložitev vseh nenujnih potovanj v Italijo

Tistim, ki se odločajo o potovanju v Italijo, na ministrstvu svetujejo ponoven razmislek o potovanju in preložitev potovanj, ki niso nujna. Tistim, ki se odpravljajo iz Italije domov, svetujejo, da to opravijo na varen način z uporabo komercialnih prevoznih sredstev. "Priporočamo vam, da pri načrtovanju poti spremljate razvoj širjenja virusa in njegove prisotnosti po območjih," pravijo na zunanjem ministrstvu. Če se kljub temu odpravljate na pot v Italijo, preverite, katere letalske povezave delujejo, še dodajajo.

Mesto Ljubljana.
Novice Turistični vodniki opozarjajo: "Prihodki so naenkrat padli na nič #video

Tistim, ki se odločajo o potovanju v Italijo, na ministrstvu svetujejo ponoven razmislek o potovanju in preložitev potovanj, ki niso nujna.  | Foto: Reuters Tistim, ki se odločajo o potovanju v Italijo, na ministrstvu svetujejo ponoven razmislek o potovanju in preložitev potovanj, ki niso nujna. Foto: Reuters

V Italiji je po poročanju BBC z novim koronavirusom okuženih že več kot 3.800 ljudi, za boleznijo covid-19, ki jo povzroča virus, pa je umrlo že 148 ljudi. Večino okužb so zabeležili v deželah Lombardija in Benečija. V Sloveniji smo danes do 15. ure zabeležili šest primerov okužb z novim koronavirusom.

Avtobusni prevozniki: Tudi brez odpovedi potovanj v Italijo je škoda ogromna

Posledice širjenja koronavirusa so za avtobusne prevoznike že zdaj velike, po odsvetovanih potovanjih v severno Italijo pa bo škoda ogromna, je za STA dejal podpredsednik sekcije za promet pri OZS Peter Mirt. Odločitev o potovanju v Italijo sicer prepušča posameznemu prevozniku. Težave občutijo tudi Slovenci, zaposleni v Italiji.

Janez Janša
Novice Janša o koronavirusu: Panika ne koristi, ljudje morajo imeti točne informacije
Ne spreglejte