Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2021,
21.21

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

2

Natisni članek

hitro testiranje testiranje COVID-19

Četrtek, 18. 2. 2021, 21.21

3 leta, 2 meseca

Ministrstvo za zdravje objavilo razpis za nakup milijona hitrih testov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

2

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Ministrstvo za zdravje je danes objavilo javni razpis za nakup milijona hitrih antigenskih testov za diagnostiko okužbe z novim koronavirusom. Predvidena je nabava okoli 50 tisoč testov na teden, pri čemer lahko količine posameznih naročil odstopajo za 30 odstotkov. Rok za oddajo ponudb je 10. marec do 12. ure, je razvidno na portalu javnih naročil.

Ponudbe bodo na ministrstvu začeli odpirati že isti dan, in sicer pet minut čez poldne. Najpozneje v dveh delovnih dneh po odpiranju bodo morali ponudniki ministrstvu zaradi preverjanja izpolnjevanja tehničnih zahtev dostaviti še brezplačni vzorec testa z vsemi potrebnimi zapisi in oznakami skladno z zakonodajo EU.

Merilo za izbiro je cena enega kosa hitrega testa, ki vključuje DDV in vse druge stroške, povezane z realizacijo javnega naročila. Če bo več ponudnikov ponudilo enako ceno, bo naročnik izbral ponudnika z žrebom.

Testiranje za koronavirus. koronavirus, koronavirus splošno covid-19
Novice V sredo potrdili 872 novih okužb, umrlo deset bolnikov #video

Izbrani ponudnik bo moral vse naročilo izpolniti najpozneje do 1. decembra.

Pol milijona hitrih testov, ki jih je država za potrebe množičnega testiranja prebivalstva decembra v prvem velikem naročilu hitrih testov kupila od podjetja Majbert Pharm, je medtem že pošlo.

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Hitri testi bodo prišli tudi iz evropskega naročila

Slovenija si obeta tudi hitre teste iz evropskega skupnega javnega naročila. Pri Evropski komisiji so sicer za STA pojasnili, da vodijo dva postopka s hitrimi testi. Prvi je donacija članicam v okviru nakupa 20 milijonov testov, od tega dobi Slovenija po navedbah komisije 100 tisoč testov. Druga je skupno naročilo, pri katerem sodeluje Slovenija, pogodbe naj bi podpisali kmalu.

S podaljšanim potekom postopka skupnega javnega naročanja od predvidenega in posledično zamikom pri nabavah v okviru skupnega evropskega naročila ministrstvo tudi utemeljuje skrajšani rok za oddajo ponudb, je razvidno iz razpisne dokumentacije.

Poleg tega hitre teste za zdravstvene ustanove s skupnim javnim naročilom kupuje tudi Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije, kjer pa so za STA pojasnili, da postopek izbire med prejetimi ponudbami še ni končan, odločitev bo znana predvidoma konec prihodnjega tedna.

Ne spreglejte