Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2019,
16.45

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

9

Natisni članek

Zdravko Počivalšek Plečnikov stadion Joc Pečečnik

Četrtek, 10. 1. 2019, 16.45

5 let, 3 mesece

Pečečnikov projekt ima tudi podporo ministra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

9

Plečnikov stadion | V projekt prenove Plečnikovega stadiona je bilo doslej vloženih nekaj več kot 20 milijonov evrov, po mnenju Joca Pečečnika pa bo treba v projekt vložiti še med 180 in 200 milijonov evrov. | Foto Bor Slana

V projekt prenove Plečnikovega stadiona je bilo doslej vloženih nekaj več kot 20 milijonov evrov, po mnenju Joca Pečečnika pa bo treba v projekt vložiti še med 180 in 200 milijonov evrov.

Foto: Bor Slana

Projekt gradnje Bežigrajskega športnega parka, za katerega si podjetnik Joc Pečečnik prizadeva 10 let, ima podporo gospodarskega ministrstva. "To je za nas pomembna naložba," je poudaril gospodarski minister Zdravko Počivalšek in dodal, da bi projekt lahko podprla država.

"To je za nas pomembna naložba in bomo, če bodo vlagatelji to želeli, ta postopek po novem zakonu o spodbujanju investicij pripeljali do tega, da bo tudi ta investicija deležna sodelovanja države," je danes v Ljubljani po srečanju s Pečečnikom poudaril minister Počivalšek. Ta sicer o številki še ne more govoriti, saj menijo, da je treba naprej priti do prvega koraka - pravnomočnega gradbenega dovoljenja.

Do gradbenega dovoljenja še letos

Da ima projekt Bežigrajskega športnega parka oziroma prenove Plečnikovega stadiona v Ljubljani tako "dolgo brado", je po ministrovem mnenju nezaslišano. "Na ministrstvu smo podpirali in podpiramo ta projekt. Vesel sem, da smo našli izhod iz tega, da bomo do končnega cilja prišli po novi zakonodaji. Cilj je, da do gradbenega dovoljenja pridemo še letos," je povedal.

Na ministrstvu smo podpirali in podpiramo ta projekt, je povedal  minister Zdravko Počivalšek. | Foto: STA , Na ministrstvu smo podpirali in podpiramo ta projekt, je povedal minister Zdravko Počivalšek. Foto: STA ,

Kot je spomnil minister, nov investicijski zakon izenačuje tuje in domače vlagatelje. Tako velik projekt, kot je prenova Plečnikovega stadiona, je po njegovih besedah tako, kar zadeva vsebino, naložbo kot tudi pomen, pravi primer za pomemben korak pri uporabi tega zakona. "Interes države je v tem, da se kulturno-zgodovinski spomenik revitalizira v gospodarske namene," je poudaril Počivalšek in dodal, da ta projekt ni le nogometna zgodba.

Bežigrad Stadion
Novice Pečečnik še ni obupal nad gradnjo Bežigrajskega športnega parka #video

Ključno je, ali bo projekt ustvarjal denar ali bo strošek

Počivalšek se strinja s Pečečnikom, da je pri tem projektu ključno, ali bo ustvarjal denar ali bo pomenil strošek. "Pri tem sva na isti strani in verjamemo, da je pri projektu mogoče priti do tega, da bo ustvarjal novo vrednost, na drugi strani pa tudi, da uskladimo vse različne interese," je še dejal minister, ki verjame, da bo vse pri projektu narejeno z upoštevanjem vseh okoljskih standardov.

Pečečnik je pomirjen in vesel

Pečečnik je, kot je dejal, pomirjen in vesel, da so slovenski vlagatelji zdaj izenačeni s tujimi. Še bolj vesel pa bo, ko bo od vlade dobil odgovor na vprašanje, ali si vlada želi, da je projekt strošek države ali da je prihodek države. "Ko bom slišal še to, mislim, da bodo vsa vprašanja o tem, ali projekt bo ali ne, odgovorjena," je dejal.

Joc Pečečnik | Foto: STA , Foto: STA ,

Pečečnikov glavni namen sicer je, da se vzpostavi projekt, ki bo imel "ekonomsko logiko in ki bo ohranil spomenik in bo čim več Ljubljančanom in drugim državljanom ter turistom dajal smisel za obisk".

"Smo resni investitorji, ki nameravajo naložbo izpeljati"

Podjetnik, ki je ministra seznanil z vsemi podrobnostmi projekta, je izrazil prepričanje, da z vidika varstva okolja in upravnega postopka v projektni dokumentaciji ni nobenih napak. "Smo resni investitorji, ki nameravajo naložbo izpeljati," je zagotovil.

Plečnikov stadion za Bežigradom
Novice Magni soglasje v pol leta, Plečnikov stadion na mrtvi točki že več kot desetletje

V podjetju Bežigrajski športni park, ki ga je Pečečnik ustanovil skupaj z ljubljansko občino in Olimpijskim komitejem Slovenije, so sicer projekt revidirali in k vlogi za izdajo integralnega gradbenega dovoljenja priložili "svežo" dokumentacijo. Ko ga bodo pridobili, bodo znova naredili ekonomske študije, saj se je nepremičninski trg v prestolnici spremenil, pojavili so se namreč novi hoteli, kar so imeli v načrtu tudi v tem javno-zasebnem partnerstvu.

V projekt bodo vložili še med 180 in 200 milijoni evrov

V projekt prenove Plečnikovega stadiona je bilo doslej vloženih nekaj več kot 20 milijonov evrov, po Pečečnikovem mnenju bo treba v projekt vložiti še med 180 in 200 milijonov evrov.

Ne spreglejte