SiolNET. Novice Slovenija
1,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mešani odzivi poslancev, a po šestih urah Dikaučič z večinsko podporo #foto

1,01

termometer

Marjan Dikaučič2
O imenovanju Dikaučiča za ministra se mora izreči še državni zbor, kar naj bi storil v torek na izredni seji. Foto: STA

Kandidat za pravosodnega ministra Marjan Dikaučič je po nočni razpravi in glasovanju o njegovi predstavitvi pred pristojnim odborom Državnega zbora izrazil zadovoljstvo, "da ga je večina članov prepoznala kot primernega kandidata". Polemično razpravo na odboru je pričakoval, njegov prvi vtis o delu državnega zbora pa je temu primeren.

Dikaučič je v izjavi po seji, na kateri je odbor za pravosodje s sedmimi glasovi za in šestimi proti njegovo predstavitev ocenil za ustrezno, ponovil, da bo njegovo delo usmerjeno predvsem v posamezne, že načrtovane zakonske spremembe. Tudi v druge projekte ministrstva želi vnesti nekaj svežine in neobremenjenega pogleda.

SMC na prvo mesto strategije razvoja pravosodja po njegovih besedah postavlja izhodišče, da "mora pravosodje v središče postaviti človeka in skupnost". Prav ta pogled bo na prvo mesto postavljal tudi v zakonskih predlogih, je še dejal Dikaučič.

Marjan Dikaučič želi v svoje delo vnesti svežino in neobremenjen pogled. Marjan Dikaučič želi v svoje delo vnesti svežino in neobremenjen pogled. Foto: STA

Skoraj šesturno zaslišanje Dikaučiča z njegovo uvodno predstavitvijo je sicer med člani odbora za pravosodje zbudilo mešane odzive. V delu opozicije so podvomili o njegovih izkušnjah in kompetencah, predstavitev pa označili kot preveč splošno. Kot se je izrazila vodja poslanske skupine SAB Maša Kociper, je v dobri uri predstavitve "dobila samo odgovor, da dobro bere". Kot nesprejemljivo so v opoziciji označili, da se zaradi napovedanih pravnih sredstev ne želi izrekati o neimenovanju delegiranih evropskih tožilcev.

V koaliciji so nasprotno predstavitev kandidata označili za celovito, kot Dikaučičevo prednost pa izpostavili nevezanost na pravna in druga omrežja. To je po besedah Dejana Kaloha iz SDS prednost, ker bo tako lahko pri svojem delu neodvisen.

Polemično razpravo, ki je trajala kar šest ur, je Dikaučič pričakoval. Polemično razpravo, ki je trajala kar šest ur, je Dikaučič pričakoval. Foto: STA

Marjan Dikaučič Novice To namerava v letu dni kot minister za pravosodje storiti Dikaučič Sodnik Novice Kandidat za pravosodnega ministra Marjan Dikaučič bo odgovarjal na vprašanja poslancev Janša Novice Janša za novega pravosodnega ministra predlaga Marjana Dikaučiča

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin