SiolNET. Novice Slovenija
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kandidat za pravosodnega ministra Marjan Dikaučič bo odgovarjal na vprašanja poslancev

0,13

termometer

Sodnik
O imenovanju Dikaučiča bo Dražvni zbor odločal na izredni seji prihodnji torek. Foto: STA

Članom matičnega parlamentarnega odbora za pravosodje se bo danes predstavil kandidat za ministra za pravosodje Marjan Dikaučič. Premier Janez Janša je predlog za imenovanje Dikaučiča v Državni zbor poslal minuli petek. Če bo kandidat dobil podporo, bo nasledil Lilijano Kozlovič, ki je prejšnji teden odstopila.

Marjan Dikaučič je univerzitetni diplomirani pravnik z opravljenim pravniškim državnim izpitom. Pri svojem dosedanjem delu se je srečeval tako z javnim kot zasebnim sektorjem. Delovne izkušnje je pridobival na sodišču, v odvetniški pisarni in gospodarskih družbah, so navedli v kabinetu predsednika vlade.

Janša Novice Janša za novega pravosodnega ministra predlaga Marjana Dikaučiča

Kandidat za ministra se v skladu s poslovnikom Državnega zbora najprej tri in najkasneje sedem dni po vložitvi predloga kandidature predstavi pristojnemu delovnemu telesu in odgovarja na vprašanja njegovih članov. Predsednik odbora nato najkasneje v 48 urah po predstavitvi predsednikoma Državnega zbora in vlade pošlje mnenje odbora o predstavitvi kandidata.

Marko Starman Novice Bodo v SMC potrdili Marka Starmana za novega pravosodnega ministra? Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Novice Počivalšek: ''Ponovna izbira delegiranih tožilcev je premik z mrtve točke'' Lilijana Kozlovič Novice Odstopila je pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič, Janša že pozval k predlogu za novo ime Lilijana Kozlovič Novice Zadeva Trenta: Bo Kozlovičeva preverila Pogačnika?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin