SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Menjava na vrhu, a nasmeh Pirc Musarjeve ostaja grenak

10

termometer

Nataša Pirc Musar | Predsedniško kandidatko Natašo Pirc Musar podpira 26,1 odstotka volilnih upravičencev. | Foto: Ana Kovač
Predsedniško kandidatko Natašo Pirc Musar podpira 26,1 odstotka volilnih upravičencev. Foto: Ana Kovač

Najbolje med predsedniškimi kandidati kaže Nataši Pirc Musar, ki ji je podpora v primerjavi z zadnjo anketo Mediane pred mesecem dni padla z 31 odstotkov na 26,1 odstotka. Po Ninamediji jo je prejšnji teden Anže Logar prehitel, zdaj pa je s 23,4-odstotno podporo pristal na drugem mestu. Na tretjem mestu s 14,1 odstotka ostaja Marta Kos, razkriva tokratna javnomnenjska raziskava, ki jo je agencija Mediana opravila za Delo. Z današnjim dnem se predsedniška tekma tudi uradno začenja. Volivci lahko od danes s podpisi izrazijo podporo posameznim kandidatom, mogoče je tudi vlaganje kandidatur.

Kot je razvidno s spodnje grafike, se je podpora Nataši Pirc Musar v primerjavi z zadnjo anketo Mediane pred enim mesecem znižala za kar 4,9 odstotne točke, z 31 odstotkov na 26,1 odstotka. Tudi Anžetu Logarju, ki je pristal na drugem mestu, je podpora padla s 26,4 na 23,4 odstotka. Mediana je Pirc Musarjevi namerila višjo podporo v primerjavi z zadnjo anketo Ninamedie za Dnevnik in Večer. 

Tretja ostaja podpredsednica stranke Gibanje Svoboda Marta Kos, ki ji je podpora nekoliko zrasla, s 13,3 na 14,1 odstotka. 

Predčasne volitve v državni zbor 2022 Novice Od danes lahko izrazite podporo predsedniškim kandidatom

Vodilni trojici sledijo:

- nekdanji evropski poslanec Ivo Vajgl (3,2 odstotka),

- zdravnica in ginekologinja Sabina Senčar (2,9 odstotka),

- župan Kočevja Vladimir Prebilič (1,8 odstotka),

- filozofinja Nina Krajnik (0,8 odstotka).

- Ludvik Poljanec (0,4 odstotka),

- Aleš Ernecl (0,4 odstotka),

- Boris Vene (0,2 odstotka).

Spodaj si lahko ogledate primerjavo med javnomnenjsko raziskavo, ki jo je pred tednom dni agencija Ninamedia opravila za Dnevnik in Večer in po kateri je Logar prehitel Pirc Musarjevo, ter tokratno raziskavo. Kot je razvidno, se je na vrhu zgodila menjava. Poleg tega je Ninamedia vsem predsedniškim kandidatom namerila višjo podporo. 

Anže Logar Novice Anže Logar šokiral Natašo Pirc Musar #video Nataša Pirc Musar Novice Volilni plakat Pirc Musarjeve se je pojavil prezgodaj #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin