SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Anže Logar šokiral Natašo Pirc Musar #video

10

termometer

Nekdanji zunanji minister Anže Logar je prehitel odvetnico in nekdanjo novinarko Natašo Pirc Musar in postal vodilni kandidat za predsednika republike, je pokazala javnomnenjska raziskava agencije Ninamedia za Dnevnik in Večer. Rezultat so že povzeli tudi na 24ur.com in N1info.si.

Emilija Stojmenova Duh, Nataša Pirc Musar Novice Tako delijo vaš denar: največji posel podjetju, s katerim sodeluje Pirc Musarjeva

Kot je razvidno s spodnje grafike, se je podpora Logarju v primerjavi z zadnjo anketo Ninamedie pred enim mesecem povzpela z 28,2 na 30,2 odstotka. Sledi mu Pirc Musarjeva, ki ji je podpora s 30,1 padla na 27,5 odstotkov. Ninamedia je Logarju namerila višjo in Pirc Musarjevi nižjo podporo tudi v primerjavi z zadnjo anketo Mediane za POP TV.

Tretja ostaja podpredsednica stranke Gibanje Svoboda Marta Kos, ki ji je podpora prav tako padla, in sicer z 19,4 na 16,3 odstotka.

Vodilni trojici sledijo:
- nekdanji evropski poslanec Ivo Vajgl (5,2 odstotka),

- župan Kočevja Vladimir Prebilič (4,5 odstotka),

- ustanovitelj Društva Viljem Julijan Gregor Bezenšek ml. (en odstotek),

- filozofinja Nina Krajnik (0,6 odstotka).

V drugem krogu razlika manjša kot pred enim mesecem

Če bi se v drugi krog volitev uvrstila Logar in Pirc Musarjeva, bi zadnja dobila 46,7 odstotka glasov, Logar pa 39,7. Anketa Ninamedie je sicer pred enim mesecem pokazala, da bi v drugem krogu Pirc Musarjeva dobila 50,1 odstotka glasov, njen protikandidat pa 40,2 odstotka. 

Razlika med njima se je torej zmanjšala z 9,9 na sedem odstotnih točk.

Anže Logar Novice Anže Logar o Golobovem zloglasnem seznamu: Tega se preprosto ne dela #video Nataša Pirc Musar Novice Nataša Pirc Musar o Klakočar Zupančičevi: Malce naivno je šla v to politično zgodbo #video

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin