Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 2. 2022,
18.07

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

85

Natisni članek

Tatjana Bobnar Dušan Olaj Žan Mahnič Rudi Medved

Petek, 11. 2. 2022, 18.07

2 leti, 2 meseca

Medved ovadil Mahniča, Mahnič ovadil Medveda zaradi krive ovadbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

85

Rudi Medved, Žan Mahnič | Rudi Medved in Žan Mahnič | Foto STA

Rudi Medved in Žan Mahnič

Foto: STA

Komisija državnega zbora, ki ji predseduje poslanec LMŠ Rudi Medved, je danes napovedala vložitev ovadbe zoper državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Žana Mahniča, in sicer zaradi obrekovanja. Mahnič je strokovnega sodelavca komisije Jakoba Demšarja namreč oklical za "udbaša". Mahnič je Medvedu vrnil žogico in napovedal, da ga bo ovadil zaradi krive ovadbe. Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju medtem zapisal, da je bil Demšar v tajni policiji za sankcioniranje političnih nasprotnikov profesionalec.

Povod za napoved poslanca LMŠ Rudija Medveda, da bo preiskovalna komisija državnega zbora vložila ovadbo zoper Žana Mahniča, je bila četrtkova objava na Twitterju, v kateri je državni sekretar v kabinetu predsednika vlade zapisal, da je Jakob Demšar "udbaš", s čimer je namigoval, da je bil Demšar nekoč član jugoslovanske tajne policije Udbe.

S tem naj bi Mahnič po besedah Rudija Medveda izvajal politični pritisk na delo preiskovalne komisije, ki je v državnem zboru danes zaslišala nekdanjo generalno direktorico policije Tatjano Bobnar. Jakob Demšar je namreč strokovni sodelavec komisije. 

Mahnič je na Twitterju danes napovedal, da bo proti Rudiju Medvedu vložil kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe. Priložil je tudi fotografiji dokumentov, ki naj bi dokazovali, da je bil Jakob Demšar res sodelavec Udbe. 

Jakob Demšar je večino svoje kariere preživel v kriminalistični policiji, nekaj časa je bil namestnik direktorja uprave kriminalistične policije. Bil je tudi šef gorenjskih in ljubljanskih kriminalistov ter načelnik sektorja za gospodarski kriminal v Upravi kriminalistične policije. Upokojil se je že pri 50 letih, leta 2010 je postal predsednik Društva kriminalistov Slovenije. V intervjuju je pred leti dejal, da je "proletarskega in partizanskega porekla". 

Janša: Demšar je bil profesionalec SDV

V povezavi s medsebojnima ovadbama Rudija Medveda in Žana Mahniča zaradi domnevnega obrekovanja Jakoba Demšarja se je na Twitterju oglasil tudi notranji minister Aleš Hojs, na objavo tega se je odzval še predsednik vlade Janez Janša:

Janša je medtem zapisal, da je Demšar ni bil zgolj sodelavec Udbe, temveč "profesionalec SDV, nekdo, ki je novačil sodelavce in z njimi upravljal":

Preberite tudi:

Rudi Medved
Novice Bi poslanec Medved rad preiskoval novinarje Siola?

 

Ne spreglejte