Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 11. 2017,
19.38

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

protest Marjan Ferjanc zdravstvo Splošna bolnišnica Celje

Petek, 24. 11. 2017, 19.38

6 let, 4 mesece

Kuštrin: Zaposleni v celjski bolnišnici so pokazali enotnost #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Na razrešitev poslovnega direktorja celjske bolnišnice Marjana Ferjanca in upor zaposlenih, ki direktorju stojijo ob strani, se je odzval tudi šef zdravniškega sindikata Fides Konrad Kuštrin. Dogajanje v celjski bolnišnici ga spominja na fevdalne odnose, žaljivke in diskreditacije vodilnega kadra, ki jih izvajajo zunanji člani sveta bolnišnice, pa je označil za nedopustne. 

Novinarka: Nataša Repovž/Video: Planet TV


Več kot tri tisoč zaposlenih, ki nasprotujejo razrešitvi Marjana Ferjanca z vrha Splošne bolnišnice Celje, še ni reklo zadnje besede, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

"Seje sveta zavodov se snemajo, kolegi so mi rekli, da imajo še veliko podobnih in hujših cvetk, kot je bila tista, ki je bila zadnjič objavljena na televiziji," pojasnjuje predsednik Fidesa Konrad Kuštrin.

Predsednica bolnišničnega sindikata Mateja Grant poudarja, da predstavniki bolnišnice na sejah sveta zavoda ne pridejo do besede. "Večkrat se dogovorijo ne glede na argumente, ki jih predstavimo na sejah," pripoveduje Grantova.


Preberite še:

-> Zaradi razrešitve poslovnega direktorja v celjski bolnišnici vre #video


Kuštrin: Posledice protesta bodo enake stavki

Štirideseturni delovnik kot oblika protesta proti odstavitvi Ferjanca, k čemur mora soglasje podati še vlada, je opozorilo svetu bolnišnice. "Zdravniki imajo pravico delati 40 ur plus osem, vsak zaposleni pa ima to pravico, da prekliče soglasje. Posledice tega so takšne, kot da bi resnično stavkali," pojasnjuje Kuštrin.

Če bo vlada podala soglasje k razrešitvi Ferjanca, bo odstopil ves strokovni svet bolnišnice. "Verjetno bo to prvi primer v državi, verjetno pa bi bilo tudi potrebno, da še kje zdravniki pokažejo takšno enotnost, ker se v številnih, da ne rečem vseh zavodih, stroka podreja menedžentu in politiki, kar je slabo," komentira Kuštrin. 

Tako enotni odnosi med zaposlenimi, kot smo jim priča v celjski bolnišnici, bi morali biti po besedah Kuštrina zgled za druge kolektive, namesto da se človeka, ki se upira političnim nameram, kaznuje.

Ne spreglejte