Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 11. 2017,
21.07

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

razrešitev Marjan Ferjanc zdravstvo Splošna bolnišnica Celje

Četrtek, 23. 11. 2017, 21.07

6 let, 4 mesece

Zaradi razrešitve poslovnega direktorja v celjski bolnišnici vre #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Zaradi razrešitve poslovnega direktorja Marjana Ferjanca v celjski bolnišnici vre. Zdravniki so se skupaj z medicinskim osebjem uprli svetu zavoda in mu očitajo, da s svojimi odločitvami povzroča škodo bolnikom. Ferjanca vidijo kot dobrega direktorja, ki je bolnišnici zagotavljal stabilnost, zaposlenim pa je ponujal zdravo delovno okolje. Sindikat se bo njegovemu odhodu, o katerem bo dokončno odločala vlada, uprl s prehodom na največ 40-urni delovnik.

Novinarka: Nataša Repovž/Video: Planet TV


Nečloveške poteze zunanjih članov sveta zavoda se   po besedah predsednice bolnišničnega sindikata Mateje Grant v celjski bolnišnici vlečejo zadnje leto: "Gre za žaljiv odnos, za nespoštovanje kakovostnega dela, protiargumenti niso ustrezni."

Zaposleni v bran poslovnemu direktorju Ferjancu

Člani sveta so z odločitvijo o razrešitvi direktorja Marjana Ferjanca poskrbeli za razburjenje, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV. Ferjancu so očitali, da ni uresničil poslovnega načrta za letošnje leto in da je pri plačah nemedicinskega osebja zagrešil napake.

Zaposleni so prepričani, da gre pri razrešitvi direktorja za politično potezo, pri kateri svet zavoda dokazuje svojo premoč. "Opazovali smo, da se večkrat dogovorijo ne glede na argumente, ki jih predstavimo na seji sveta zavoda. To, kar izglasujejo, ni ne v dobrobit bolnišnice ne v korist naših bolnikov," pojasnjuje Grantova. 

V 200-odstotne obremenitve delavci ne bodo več privolili

Decembra bo sindikat protestno prešel na 40-urni delovnik, kar pa po besedah Grantove ni napoved stavke. Zaposleni bodo svoje delovne obveznosti opravljali stoodstotno, na ravni delovnih zmožnosti in znanja.

"Ne bomo pa delali več, kot od nas zahteva sistem. V 200-odstotne obremenitve ne bomo več privolili," pojasnjuje Grantova in dodaja, da se ne boji, da bi se pri deficitarnih poklicih, kot so anesteziologi in radiologi, zgodil izpad kadrov.

Odločitev o razrešitvi Ferjanca je zdaj v rokah vlade, so poročali v oddaji Planet Danes. Če bo vlada podala soglasje k sklepu sveta zavoda in bo Ferjanc razrešen, bo odstopil ves strokovni svet celjske bolnišnice.

Ne spreglejte