Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 2. 2023,
9.20

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

Natisni članek

sneg Slovenija ARSO vremenska napoved vreme

Četrtek, 23. 2. 2023, 9.20

1 leto, 2 meseca

Prihaja občutna ohladitev. Sneg marsikje do nižin.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23
Sneg | Čeprav se z marcem začne meteorološka pomlad, bo v prihodnjih dneh vreme vse prej kot spomladansko. Slovenijo bo zajela obsežna gmota hladnega zraka, ki prinaša ohladitev, sneg in močan veter. | Foto Ana Kovač

Čeprav se z marcem začne meteorološka pomlad, bo v prihodnjih dneh vreme vse prej kot spomladansko. Slovenijo bo zajela obsežna gmota hladnega zraka, ki prinaša ohladitev, sneg in močan veter.

Foto: Ana Kovač

Po daljšem obdobju nadpovprečno toplega vremena, ko so se temperature ponekod po državi povzpele nad 18 stopinj Celzija, prihodnji dnevi prinašajo občutno ohladitev in padavine. Meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin, napovedujejo meteorologi Agencije za okolje (Arso). 

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, manj oblačno bo na severovzhodu. Predvsem ponekod v južni Sloveniji bo občasno mogoč rahel dež. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14 stopinj Celzija. 

V petek se bo nadaljevalo podobno oblačno vreme, nekaj več sonca bo v vzhodni Sloveniji. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, ob morju okoli 8 stopinj Celzija. Čez dan se bodo temperature gibale med 7 in 14 stopinjami Celzija. 

Sneg do nižin, na Primorskem močna burja

V soboto bodo padavine zajele vso Slovenijo, po nižinah bo deževalo. Od severovzhoda bo postopno začel pihati severovzhodnik, shladilo se bo. Zvečer in v noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin. 

V noči na nedeljo se bo meja sneženja zaradi dotoka občutno hladnejšega zraka kar hitro spuščala. Po napovedih meteorologov po nižinah lahko pričakujemo od 5 do 10 centimetrov debelo snežno odejo, v višje ležečih krajih in predvsem na Kočevskem pa ga lahko zapade tudi več kot 20 centimetrov snega. 

Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod severovzhodni veter. Vsaj za nekaj dni se bomo tako poslovili od nadpovprečno toplega vremena. 

sončni zahod
Novice Temperature ponekod presegle 18 stopinj Celzija

 

Ne spreglejte