Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 4. 2020,
10.39

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,19

32

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 Slovenija okužba

Ponedeljek, 27. 4. 2020, 10.39

3 leta, 12 mesecev

Koronavirus v Sloveniji: še šest okužb in ena smrt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,19

32

V Sloveniji je bilo v nedeljo, 26. aprila 2020, opravljenih 634 testov za ugotavljanje prisotnosti okužbe z novim koronavirusom. Potrjenih je bilo šest novih primerov. En človek je umrl, kar pomeni, da je skupno število smrtnih žrtev bolezni covid-19 v Sloveniji od začetka epidemije naraslo na 83. Po novem je v Sloveniji znova mogoče obiskati poslovalnice zavarovalnic. 

Jelko Kacin
Novice Kacin: Odločitev o večjem sproščanju ukrepov morda okoli 12. maja

Zaradi bolezni covid-19 je v Sloveniji trenutno hospitaliziranih 80 ljudi, 22 na oddelkih intenzivne nege. Iz bolnišnice v nedeljo v domačo oskrbo niso odpustili nobenega bolnika s covid-19. V Sloveniji je bilo do vključno nedelje opravljenih že več kot 49 tisoč testiranj na prisotnost novega koronavirusa. 

Med 1402 okuženimi je 781 žensk in 621 moških. Tudi med umrlimi je več žensk kot moških, največ smrti pa je v starostni skupini nad 85 let. Pri moških je najštevilčnejša skupina med potrjenimi okužbami med 55 in 64 letom starosti, pri ženskah pa med 45 in 54.

Kako se v Sloveniji od začetka epidemije giblje število potrjenih okužb z novih koronavirusom:

Covid-19 Slovenija | Foto: Vlada RS Foto: Vlada RS

V nacionalni raziskavi o razširjenosti bolezni covid-19 v reprezentativnem vzorcu prebivalstva je bilo v nedeljo medtem izvedenih 197 testiranj. Okužbe niso potrdili pri nobeni osebi. Več o tem tukaj.

 

Graf, iz katerega je med drugim razvidno, da je bilo iz bolnišnic v domačo oskrbo do zdaj odpuščenih že 221 bolnikov s covid-19, pa tudi tisto, kar je najpomembnejše - število hospitalizacij in oseb v intenzivni negi počasi upada:

Covid-19 Slovenija | Foto: Vlada RS Foto: Vlada RS

S torkom se odpirajo vrata zavarovalnic

V okviru sproščanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa se ponovno odpirajo vrata zavarovalnic. Prve poslovalnice bo mogoče obiskati v torek, postopno bo nato sledilo odprtje še preostalih. Potrošnikom svetujejo, naj se za obisk odločijo le v nujnih primerih oziroma kadar storitve ne morejo opraviti na daljavo.

Zavarovalnice so skupaj z drugimi nenujnimi trgovinami in storitvami morale zapreti vrata 16. marca, v tem času pa so sklepanje zavarovanj in prijavo škod omogočale na daljavo. V petek je vlada zavarovalniške storitve izvzela iz ukrepa o prepovedi trženja storitev s fizičnim stikom. (STA)

Belgija koronavirus
Novice Nova Zelandija razglasila zmago nad širjenjem koronavirusa, Romuni v šole šele septembra
Hubertus Heil
Novice Čas po koronavirusu: iz Nemčije napoved velike spremembe
Ne spreglejte