Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 8. 2015,
10.31

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odpoved odvetnik sodišče spor advertorial

Sreda, 26. 8. 2015, 10.31

2 meseca

Koliko pa vas stanejo odvetniki?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ste se v službi sprli s šefom? Vas je policist oglobil za prekršek, ki ga niste storili? Vam je mehanik slabo popravil avtomobil? Čas je, da poiščete pomoč pri odvetniku.

Pogosto se pri teh treh postavkah ustavimo: Kje najti ustreznega odvetnika? Koliko časa mi bo to vzelo? Kakšni bodo stroški? Zavarovanje pravne zaščite je rešitev, ki odpravi te zagate.

Kaj pomeni zavarovanje pravne zaščite?

To je dogovor, ki vključuje zavarovanje. Za izbrano zavarovanje se plačuje letno premijo, ki omogoča določeno pravno zaščito. V praksi to pomeni, da v življenju nanese, da potrebujemo odvetnika oziroma spor rešujemo na sodišču. Pri izbiri odvetnika nam lahko pomaga zavarovalnica, še pomembneje pa je, da krije njegove stroške in stroške sojenja. Če izgubimo pravdo, zavarovalnica pokrije sodne takse, stroške, ki so jih prijavile priče, tolmači ali sodni izvedenci, če izgubimo pravdo, pa tudi stroške nasprotne strani.

Pogosta praksa, ki nam krade spanec …

Če vam je še nikoli ni zagodel kak obrtnik pri popravilih, adaptacijah, novogradnji, potem ste res rojeni pod srečno zvezdo. To ne pomeni, da so primeri, ko je končni rezultat nekaj drugega od tistega, kar je bilo dogovorjeno, pravilo.

Prav tako to ne pomeni, da je kdo komu želel škodovati, včasih se pač preprosto slabo zmenimo, komunikacija ne poteka tako, kot bi mogla. Dejstvo pa je, da potem brez izjeme vedno nastopita slaba volja in otepanje krivde.

Takšni nesporazumi se lahko končajo tudi na sodišču. Če ste se zavarovali za pravno zaščito, se lahko pred tožbo v okviru vašega zavarovanja po pravni nasvet obrnete na odvetnika, ki bo preučil vaš primer in vas opremil s potrebnimi informacijami.

Na enak način nam bo zavarovanje pomagalo v primeru turističnih aranžmajev, ki pogosto obljubljajo več kot dejansko nudijo, ali če nam ne odobrijo reklamacijskega zahtevka za kupljeno blago ali storitev …

Teh primerov je še veliko, posebej pa nas zanima aktualna tema, ki se nanaša na odpovedi delovnega razmerja.

Za dve kavici na dan je moje delovno mesto varnejše

Danes trg piše svoja pravila in delovno mesto ni več samoumevno. Da se nam ne bi zgodila krivica oziroma da bi svoje pravice dobro poznali, če nam delodajalec vroči odpoved delovnega razmerja, si lahko kot fizična oseba pomagamo tako, da mesečno vplačujemo zavarovalni znesek v višini vrednosti dveh kavic, kar je bogata naložba v pravni nasvet strokovnjaka, ki obvlada delovno pravo.

Lahko nas obvaruje pred "drobnim tiskom", zamolčanimi informacijami ali pravicami, napačnimi usmeritvami. Zakaj bi bili sami v takšnih trenutkih, ki ponavadi pridejo nepričakovano in nas ujamejo nepripravljene?

Ne spreglejte